Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Φεστιβάλ «Ανάμεσα» : Ένας «Διάλογος» χωρίς διακρίσεις

Νέοι, ταλαντούχοι ευρωπαίοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες, ομάδες, με ή χωρίς αναπηρία, προσκαλούνται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ «ΑΝΑΜΕΣΑ», εναν καλλιτεχνικό διάλογο, με απώτερο σκοπό να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας μέσα από την καθημερινή πράξη των παραστατικών τεχνών. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 13 μέχρι τις 17 Μαρτίου– μεταξύ άλλων- έχει σκοπό να αναδείξει, μέσα από τις υπαίθριες διαδρομές του, την πόλη των Αθηνών.

Ιδρύθηκε σωματείο τυφλών στη Ρόδο

Με πρωταρχικό σκοπό «να βγάλουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης από το σπίτι», συστήθηκε στη Ρόδο το Σωματείο τυφλών και, χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Διοίκησής του, παρουσιάστηκαν οι στόχοι του.

"Οι Σπόροι της Ελπίδας" έρχονται στη Θεσσαλονίκη

Από το ενημερωτικό μήνυμα της Actionaid:

Αγαπητοί μας υποστηρικτές, 

Η ταινία Seeds of Hope συνεχίζει το ταξίδι της στην Ελλάδα κάνοντας στάση στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 17.30 και την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 13.00 και θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε όλους εκεί. 

Bazaar του συλλόγου "Ο Ήλιος"

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση ατόμων με αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές "Ο Ήλιος" σας προσκαλεί στο Bazaar του, στην Εκκλησία "Παντοκράτορας" στο Π. Φάληρο (Ναϊάδων & Ήβης) την Κυριακή 10/3/2013 από τις 09:00-13:00.
Πηγή: Noesi

Η εκπαίδευση στον αγώνα για ισότητα των φύλων

Πέρασε ένας αιώνας από τότε που η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η θέση της γυναίκας έχει βελτιωθεί σαφώς από τότε, όμως ακόμη έχουμε να διανύσουμε μεγάλη απόσταση από το να είναι η κατάσταση ιδανική.