Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γονείς θα καταβάλλουν χρηματική εγγύηση για τα σχολικά βιβλία!

Τι περιλαμβάνει εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό 2013 για το υπ. Παιδείας, με στόχο την εξοικονόμηση 25 εκατ. ευρώ. Αλλάζει ο τρόπος επιστροφής σχολικών εγχειριδίων.

Κ.Θ.Β.Ε.: Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική του πολιτική παρουσιάζει δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο 2012 – 2013. Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το δεύτερο σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

ΟΜΚΕ: Οδηγίες για ΚΕΠΑ (ΕΝΓ & υπότιτλοι)

1. Οδηγίες
2. Αίτηση
3. ΦΕΚ-Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (για Κωφούς- Βαρήκοους στις σελίδες 23442-23445)
Πηγή: ΟΜΚΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Οι Αγρι-άνθρωποι, πολίτες του μέλλοντος

Το καινούργιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τίτλο «οι Αγρι-άνθρωποι, πολίτες του μέλλοντος», σχεδιάστηκε από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και την αειφορική διαχείρισή τους.

Παιδιά χωρίς ταυτότητα, ακόμα και στο θάνατο...

Tα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ταυτότητα, δηλαδή σε ένα όνομα, επώνυμο και ιθαγένεια, σύμφωνα με μια από τις πρώτες διατάξεις της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, που αποδέχονται όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ.Αυτό το ελάχιστο, το όνομα δεν το είχε καν η 11χρονη που σκοτώθηκε προχθές σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη...

Παιδιά και κατοικίδια

Από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, μια σελίδα για τους Μικρούς μας Φίλους!

Ζητήστε τη βοήθεια των γονιών σας:
για να διαβάσετε απλές οδηγίες και συμβουλές αλλά και τους κανόνες για να γίνετε υπέυθυνοι ιδιοκτήτες!

Πρόσκληση για Απασχόληση Διερμηνέα Ν.Γ.

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση Διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας, από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ινστιτούτο Μελετών Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης», στο πλαίσιο της πράξης «Πρόσβαση στον Τουρισμό – Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής».
Προθεσμία Υποβολής Δικαιολογητικών έως 04/02/2013.

Πρόσωπο: Μάκης Καλαράς

Έχει έρθει η ώρα να γνωρίσετε τον “ασύχαστο” Μάκη Καλαρά, έναν παραολυμπιονίκη της δισκοβολίας που άλλαξε… προσανατολισμό και εμπλούτισε τις δραστηριότητές του. Κι αν νομίζετε πως το γεγονός ότι βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι τον “εγκλωβίζει”, απατάστε οικτρά!
Κάθε άλλο. Ο Μάκης ζει πιο ΕΛΕΥΘΕΡΑ από πολλούς μας, παρά τις κινητικές δυσκολίες που αντικειμενικά αντιμετωπίζει.

Έλληνες ερευνητές του ΙΤΕ ρίχνουν φως σε σπάνια πάθηση των οστών

Έλληνες και Βρετανοί ερευνητές ρίχνουν φως στο γενετικό υπόβαθρο μιας σπάνιας πάθησης των οστών, της κρανιοσυνόστωσης ή κρανιοσυνοστέωσης, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά και προσβάλλει περίπου ένα στα 2.200 νεογέννητα.

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Μαθητών Κωφών & Βαρηκόων σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων και Ε.Ε.Π του ΤΕΕ/ΕΑ Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, διοργανώνει Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Μαθητών Κωφών& Βαρηκόων, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Άποψη: Α. Ρέλλας "Τέχνη και αναπηρία"

Κείμενο του Αντώνη Ρέλλα στο elculture

Tέχνη και Αναπηρία, δύο έννοιες που στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης είναι αντικρουόμενες. Δύο έννοιες που κατ’ επίφαση είναι αντίθετες, χωρίς κανένα σημείο συνάφειας. Γιατί η τέχνη για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί μονοδιάστατα μια έκφραση του ωραίου, του ιδανικού.

Οι 12 αρχές για τη μάθηση από την UNESCO

Οι αρχές που περιγράφονται παρακάτω ανακεφαλαιώνουν ορισμένα από τα σημαντικά πορίσματα της τρέχουσας έρευνας για τη μάθηση και αφορούν την εκπαίδευση. Προέρχονται από το Διεθνές Γραφείο Εκπαίδευσης της Unesco και προσπαθούν να ενσωματώσουν έρευνες από διαφορετικές περιοχές της ψυχολογίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η εκπαιδευτική, η εξελικτική, η γνωστική, η κοινωνική και η κλινική ψυχολογία.

Ευρωπαϊκή καμπάνια «Κάνει τη διαφορά» στην ενδοσχολική βία


Τα online πανεπιστημιακά μαθήματα είναι το νέο πεδίο πειραματισμού στην παγκόσμια εκπαίδευση

Ισως να μην ήταν ο μικρότερος σε ηλικία ομιλητής σε συνέδριο του Νταβός, σίγουρα όμως η 12χρονη Χαντίτζα Νιάζι μαγνήτισε το ακροατήριο.