Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

"Αγαπημένο μου παιδί, εγώ σου αγόρασα το iphone…."

Παρακάτω θα διαβάσετε επιστολή μητέρας προς γιο, που του παρεδόθη μαζί με το καινούργιο iphone, το οποίο είχε ζητήσει ως Χριστουγεννιάτικο δώρο. Επειδή πάρα πολλοί γονείς θα έχουν βρεθεί στην ίδια θέση, δηλαδή να αγοράζουν iphone ή οποιοδήποτε άλλο ακριβό κινητό στα παιδιά τους, παρότι μέσα τους μπορεί να μην το θεωρούν σωστό και να ανησυχούν για τη χρήση που θα κάνουν τα τέκνα τους, αναδημοσιεύουμε την επιστολή πρότυπο, μήπως κάποιοι από εμάς θελήσουν να την χρησιμοποιήσουν επίσης!

Παρενοχλούν το παιδί μου. Τί πρέπει να κάνω;

Η «ψηφιακή παρενόχληση» είναι ένας καινούργιος όρος στη ζωή μας, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Tο φαινόμενο του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους σύγχρονους ερευνητές, καθώς λαμβάνει χώρα αρκετά συχνά πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην ελληνική πραγματικότητα.

Ημερίδα για νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ΕΛΕΠΑΠ, για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η ΕΛΕΠΑΠ υλοποιεί το έργο με τίτλο: «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών και Τεχνολογικών Υποδομών και Υπηρεσιών Τηλεματικής και Τηλεδιάσκεψης για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των προγραμμάτων αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ».

Παρουσίαση βιβλίου "Καραμελομπάλες και πρασινομπίζελα"

Παρουσίαση βιβλίου "Καραμελομπάλες και πρασινομπίζελα", Λίζα Πενθερουδάκη

Ο ΙΑΝΟS παρουσιάζει το βιβλίο υπέρ του Νοσοκομείου Ελπίδα, Καραμελομπάλες και πρασινομπίζελα, της Λίζας Πενθερουδάκη. Οι μικροί μας φίλοι που θα έρθουν θα πρέπει να φοράνε ένα μονόχρωμο μπλουζάκι στα χρώματα του ουράνιου τόξου. 

Θερινό σχολείο TRANSIt

Πρόκειται για ένα summer school στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος TRANSIt, το οποίο διοργανώνεται από τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με σκοπό την ανάπτυξη: οριζόντιων ικανοτήτων, δημιουργικότητας των μαθητών, συνεργασίας καθώς και αποτελεσματικών δεξιοτήτων επικοινωνίας.

Δωρεάν εκτυπώσιμα ημερολόγια 2013

Στο Mein Lila Park οι συντάκτες έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 50 ημερολόγια που διατίθονται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Διαλέξτε το ημερολόγιο που σας αρέσει περισσότερο και εκτυπώστε το δωρεάν. Καλή οργάνωση!

9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2013 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Ανακοινώθηκε και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας το σχετικό έγγραφο που καθορίζει την ύλη, της ημερομηνίες καθώς και τη διαδικασία για τη συμμετοχή των μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και την συμμετοχή των τεσσάρων με τις καλύτερες επιδόσεις στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που για το 2013 θα γίνει στην Ελβετία.

Περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων στο μητρικό γάλα

Το μητρικό γάλα, και ειδικά το πρωτόγαλα που παράγεται αμέσως μετά τον τοκετό, περιέχει περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων, περισσότερα από ό,τι αναμενόταν, ανακοίνωσαν ισπανοί ερευνητές. Υποψιάζονται μάλιστα ότι αυτή η πλούσια μικροχλωρίδα του γάλακτος είναι ωφέλιμη για τα βρέφη.

Η βία κατά της γυναίκας έχει αρνητική επίδραση στα παιδιά

Λευκωσία: Τελικά και τα παιδιά των γυναικών που κακοποιούνται είναι θύματα βίας έστω κι αν κανένας δεν τα έχει ποτέ κακοποιήσει σωματικά. Παρακολουθώντας σκηνές βίας κατά της μητέρας τους, αναπτύσσουν τις δικές τους άμυνες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά ακόμα και στα παιγνίδια με συνομήλικους τους, να μην έχουν ψηλές επιδόσεις στο σχολείο και να έχουν παράλληλα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το χειρότερο, η μητέρα απαξιώνεται στο μυαλό τους και τουλάχιστον για την περίπτωση της Κύπρου, δεν θεωρείται άτομο στο οποίο θα μπορούσαν να στηριχθούν.

Παιδιά και πλέξιμο

Σας αρέσει το πλέξιμο και θέλετε ν αμάθετε στο παιδί σας να πλέκει; Για να μην καταλήξετε να γίνετε μαλλιά κουβάρια, διαβάστε τον "Οδηγό: Μάθε παιδί μου πλέξιμο...". Εάν ψάχνετε κάτι για τελείως αρχάριους ή θέλετε να εξασκήσετε τα δάχτυλα των μικρών μας φίλων σε ένα αρχικό επίπεδο, σας προτείνουμε το δακτυλοπλέξιμο

Θεσσαλία: Μαθήματα Αγιογραφίας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Δημητριάδος ξεκινά ένα ακόμη κεφάλαιο στον πολυετή κύκλο λειτουργίας της Σχολής Αγιογραφίας με επίκεντρο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ημερίδα: Μαθησιακές Δυσκολίες και η Εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας στην Πράξη

Η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Μαθησιακές Δυσκολίες και η Εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας στην Πράξη" την  Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 (17:30 – 20:30) στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.