Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πώς ταξινομεί ο εγκέφαλος αυτά που βλέπουμε;


Έχει διαπιστωθεί ότι ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να κατηγοριοποιεί τα αντικείμενα και τις πράξεις που βλέπουμε καθημερινά. Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει ένα διαδραστικό χάρτη για τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος οργανώνει αυτές τις ομάδες. Διαβάστε τη σχετική μελέτη εδώ.

Τρεις φορείς στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται τη βοήθειά μας

Πριν από λίγες ημέρες ήρθαμε σε επαφή με το παράρτημα της Τράπεζας Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη και ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή την περίοδο.

Τα φετινά Χριστούγεννα αγοράστε στα παιδιά σας το κατάλληλο ηλεκτρονικό παιχνίδι

Μία εβδομάδα απομένει για να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και οι περισσότεροι από εμάς θα ξεχυθούμε στα μαγαζιά, για να αγοράσουμε κάποιο δώρο για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας ή τα βαφτιστήρια μας. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις το δώρο θα είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θα ήθελε, λοιπόν, να σας επιστήσει για άλλη μια φορά την προσοχή, ώστε να αγοράσετε το σωστό παιχνίδι για κάθε παιδί.

Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή ετοιμάζει το υπ. Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ( πρακτικά της επιτροπής):
• «Το άρθρο 39 δεν είναι καθοριστικός νόμος για την ειδική αγωγή. Η ψήφιση του επιτρέπει την απορρόφηση κονδυλίων Ε.Σ.Π.Α. που θα επιτρέψουν την πρόσληψη Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. και εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη
• Νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή θα έρθει για διαβούλευση την Άνοιξη.
• Δεν καταργείται η Διεύθυνση ειδικής αγωγής , αλλά αντίθετα υπάρχει πρόβλεψη για αναβάθμισή της
• Δεν καταργούνται τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ως θεσμός».

Βέροια: Όμορφες, εορταστικές στιγμές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη πασπαλισμένες με χρυσόσκονη!

Ελάτε να ακούσετε γιορτινές ιστορίες & παραμύθια, να γίνεται μέλη μιας χορωδίας και να τραγουδήσετε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, να πάρετε μέρος στο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων και αντικειμένων. Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους. Με ελεύθερη συμμετοχή. Καλές Γιορτές σε όλους!!!

Μια ωραία πρωτοβουλία που αξίζει να στηρίξουμε στη Θεσσαλονίκη

Tο σχεδόν ‘παραμυθένιο’ σπιτάκι που βλέπετε στην πλατεία Τσιρογιάννη στεγάζει διαβασμένα βιβλία και παιδικά όνειρα.
Καθημερινά από τις 12μμ-7μμ σας περιμένει για να αφήσετε στην αυλή του βιβλία που έχετε διαβάσει και αγαπήσει και με 1 € έως 6 € να πάρετε μαζί σας, φεύγοντας, βιβλία που αγάπησαν άλλοι και τα άφησαν για εσάς. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στα κορίτσια του ορφανοτροφείου ΜΕΛΙΣΣΑ.

1528 Γραμμή υποστήριξης για τη σεξουαλική διαφορετικότητα και τη ταυτότητα φύλου

Δεν είσαι πια μόνος!
· Προσποιείσαι ότι είσαι κάτι που δεν είσαι για να σε θεωρούν φυσιολογικό;
· Σε κοροϊδεύουν στο σχολείο επειδή δεν φέρεσαι όπως τ’ άλλα αγόρια;
· Νομίζεις ότι είσαι ομοφυλόφιλη και δεν έχεις κανέναν για να κουβεντιάσεις;

Ομιλία: Παιδί και Παιχνίδι

Πηγή: simantra

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, στην στη Στοά Κοραή (στάση μετρό :Πανεπιστήμιο) την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 από τις 11.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 από τις 11.00 έως τις 19.00.

Παραγωγός του CNN μιλά ανοιχτά για την διαγνωσμένο αυτισμό του

Γραμμή υπεράσπισης στο δικαστήριο για τον 20χρονο δολοφόνο που σκότωσε τα παιδιά στο Νιούταουν θα είναι ότι πάσχει από σύνδρομο Ασπεργκερ, μια ελαφρά μορφή αυτισμού. Ο Μάικλ Ράϊαν, ένας παραγωγός στην ιστοσελίδα του CNN, που πάσχει από αυτό το σύνδρομο, περιγράφει πώς είναι και διαβεβαιώνει ότι δεν σχετίζεται με την βίαιη συμπεριφορά.

Τα τεστ νοημοσύνης δεν δείχνουν πόσο έξυπνοι είμαστε

Η είδηση θα προκαλέσει ανακούφιση σε όσους έχουν αποτύχει στα τεστ νοημοσύνης: καναδοί επιστήμονες πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την ευφυΐα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα υπάρχοντα τεστ μέτρησης του IQ είναι «ανούσια».

Νήπια, γλώσσα και θυμός

Τα νήπια με αναπτυγμένες γλωσσικές δεξιότητες έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται καλύτερα τηον εκνευρισμό τους και είναι λιγότερο πιθανό να αντιδράσουν με οργή. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Penn State, οι οποίοι διερευνούσαν εάν οι αναπτυγμένες γλωσσικε΄ς δεξιότητες σχετίζονται με την ανάπτυξη ελέγχου του θυμού και εάν μειώνει το συναίσθημα του θυμού στις ηλικίες  2 έως 4. Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ, ενώ μπορείτε να διαβάσετε και τη μελέτη.

Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια βιβλίου

Βιβλία λογοτεχνίας, δοκιμίου και επιστήμης σε χαμηλές τιμές διαθέτουν οι εκδόσεις Κριτική και Νήσος σε παζάρι που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου (4.00 μ.μ. ως 8.00 μ.μ.) και το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου (12.00 μεσημέρι ως 5.00 μ.μ.), Σαρρή 14, Ψυρρή, 4ος όροφος.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Σωματείου «Καλυψώ»