Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτή αλληλεγγύης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Γιορτή αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της α΄ προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Bugscope: ζωντανή χρήση ηλεκτρονικού μικροσκοπίου μέσω διαδικτύου

Διαβάσαμε στον ιστότοπο "Η Βιολογία στο Σχολείο" και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Πολύ χρήσιμο εργαλείο για την τάξη!!

Έχετε σκεφθεί ποτέ πώς θα ήταν να έχουμε άμεση πρόσβαση σε κάποιο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία με τους μαθητές μας; Και όταν λέμε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο δεν εννοούμε κάποια εικονική περιήγηση και χρήση, αλλά ένα πραγματικό.

Εσείς μιλάτε/ γράφετε Ithkuil;

Ο John Quijada επι τρεις δεκαετίες στον ελεύθερό του χρόνο έφτιαχνε την Ithkuil, μία δική του γλώσσα. Το 2004 δημοσίευσε στο διαδίκτυο μία μονογραφία σχετικά με με τίτλο “Ithkuil: A Philosophical Design for a Hypothetical Language” και μετά... έχασε κάθε έλεγχο πάνω στη γλώσσα που δημιούργησε. Διαβάστε σχετικά το άρθρο του Joshua Foer "Utopian for Beginners: An amateur linguist loses control of the language he invented"
Ας κλείσουμε την ανάρτηση στην ithkuil: En-n ki ač.

Άποψη: Ρέα Βιτάλη- Αdam Lanza: «Ειδικός» φονιάς;

Από τη μια τόσοι αθώοι! 20 παιδιά και 6 ενήλικες. Από την άλλη; Εδώ σε θέλω! Πώς χαρακτηρίζεις τον Adam Lanza; Φονιά; Μακελάρη; Ένοχο ένοχο; «Αθώο» ένοχο; Άρρωστο; Τρελό; Αν πυροβολούσε το δικό μου παιδί θα είχα την διαύγεια να ασελγώ με ερωτηματικά και αναλύσεις; Δεν θα μ΄έβγαζε εκτός εαυτού ακόμα και ο παραμικρός φιλοσοφικός προβληματισμός; Αν ζούσαμε στη συγκεκριμένη πολιτεία; Aν τα κλάματα των γονιών δεν έσταζαν σε τηλεοπτικές εικόνες; Αν οι θρήνοι ακούγονταν από το νηπιαγωγείο του παιδιού σου;