Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Επιτρέπεται να τα αφήνουμε να κοιμούνται μαζί μας;

Στις αγροτικές κοινωνίες όλοι κοιμούνταν μαζί. Ο δυτικός κόσμος έδωσε στον καθένα το δωμάτιο του. Πρόσφατες έρευνες έρχονται να απενοχοποιήσουν το οικογενειακό κρεβάτι και να βάλουν και πάλι τα μωρά για ύπνο στην γλυκιά αγκαλιά της μαμάς τους

Χριστουγεννιάτικο Bazaar ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων , που αποτελείται από γονείς παιδιών , εφήβων και ενήλικων ατόμων με Αυτισμό σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο Bazaar, με δημιουργίες και έργα των παιδιών μας, που θα λάβει χώρα στις 15 & 16 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας , Βερατίου 5 (πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό) και ώρα 10:00 π.μ. έως 09:00 μ.μ.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη εξόδων του Κέντρού Ημέρας.

Bazaar από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

Auticon, συμβουλευτική εταιρεία για αυτιστικούς

Είναι η πρώτη στη Γερμανία και προωθεί αυτιστικούς με το σύνδρομο 'Ασπεργκερ στην αγορά εργασίας. Με μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις οι άνθρωποι αυτοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στο κοινωνικό συνολο.

Η πρώτη Ακαδημία στην Ελλάδα για χαρισματικά παιδιά

Μία ομάδα παιδιών με ειδικές ικανότητες και χαρίσματα- και συνεπώς ανάγκες -εξακολουθεί να βρίσκεται στο περιθώριο της εκπαίδευσης και της ελληνικής κοινωνίας, παρ' όλο που υπερέχουν κατά πολύ του γενικού μέσου όρου αυτής.

Η δερματική επαφή των πρόωρων βρεφών με τη μητέρα και τον πατέρα ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους

Η δερματική επαφή των πρόωρων βρεφών με τη μητέρα και τον πατέρα στις νοσοκομειακές μονάδες νεογνών, συμβάλλει στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με τον Ούλριχ Φέγκελερ, εκπρόσωπο της Εταιρείας Παιδιατρικής και Ιατρικής Νέων της Γερμανίας.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα

Με πολλή αγάπη φίλοι, γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό εργάσθηκαν εθελοντικά και φέτος για τις κατασκευές του Χριστουγεννιάτικου παζαριού μας. Έτσι, λοιπόν, σας καλούμε όλους στις 16/12/2012 ημέρα Κυριακή από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Συνέδριο Schooligans με τίτλο "Ξεστραβώσου. Μάθε τα δικαιώματά σου"

Στα ελληνικά σχολεία η «δημοκρατία» σαν λέξη υπάρχει παντού. Υπάρχει στα βιβλία, υπάρχει στις εκθέσεις των μαθητών, υπάρχει στο στόμα των φιλολόγων. Στην πράξη, όμως; Πόση δημοκρατία υπάρχει στην καθημερινή ζωή του σχολείου; Όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν ένας μαθητής προσβάλει έναν καθηγητή: Τρώει αποβολή. Τι γίνεται, όμως, όταν ένας καθηγητής προσβάλει έναν μαθητή; Τι μπορεί να κάνει ο μαθητής; Τι μπορεί να κάνει το 15μελές (εκτός από το να διοργανώνει εκδρομές); Τι μπορεί να κάνει ένα σχολείο όταν αντιμετωπίζει κρούσματα ρατσισμού και bullying;

Κανένα παιδί πίσω από τα κάγκελα

Η τελετή του CNN για την απονομή των τίτλων «Ηρωες της χρονιάς» του 2012 έγινε στις 2 Δεκεμβρίου στο ιστορικό Shrine Auditorium του Λος Αντζελες, εκεί όπου άλλοτε έδιναν τα βραβεία Οσκαρ. Και τα είχε όλα: ένα έπαθλο 300.000 δολαρίων, ευρεία δημοσιότητα και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, όπως ο Χάρβεϊ Καϊτέλ και η Σούζαν Σαράντον, και της μουσικής, όπως ο 50 Cent. Ολα τα φώτα όμως ήταν στραμμένα στη βραβευθείσα, μια «άγνωστη» 29χρονη κοινωνική λειτουργό από το Νεπάλ: την Πούσπα Μπασνέτ.

Ολοι έχουν να κερδίσουν από τις αλλαγές

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναλύει το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών στα ΑΕΙ
Συνέντευξη στον Αποστολο Λακασα

Συμβουλές για να πείσεις το παιδί σου ότι ο Αγ. Βασίλης υπάρχει

Η μορφή του Αγ. Βασίλη, που μοιράζει κάθε Χριστούγεννα δώρα, ενθουσιάζει τα παιδιά. Δεν είναι μόνο το γεγονός των δώρων, αλλά και όλο το παραμύθι γύρω από εκείνον. Η μετακίνησή του με έλκηθρο που σέρνουν τάρανδοι, οι μικροί βοηθοί του στο εργαστήριό του, τα ξοτικά, η επίσκεψή του σε κάθε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων και η είσοδός του από την καμινάδα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μικρών φίλων του και οξύνουν τη φαντασία τους.

Διπλωματική: Η αντίληψη και έκφραση της ατομικότητας του εκπαιδευτικού παράλληλα με τον ρόλο του μέσα στην τάξη

Η παρούσα μελέτη αφορά την αντίληψη και έκφραση της ατομικότητας του εκπαιδευτικού μέσα στην διδακτική του διαδικασία, παράλληλα με τον ρόλο του μέσα στην τάξη. Με χρήση συνδυαστικής πολυεπίπεδης μεθοδολογίας, με στοιχεία εθνογραφίας και ανθρωπολογικής προσέγγισης οίκοι, διεξήχθη αυτοπαρατήρηση σε διάστημα 5 μηνών προκειμένου να εντοπιστεί η σχέση σύγκρουσης ή συνύπαρξης μεταξύ της ατομικότητας με τον ρόλο.

Γιορτή αφιερωμένη στο παιδί και στο βιβλίο στην Τεχνόπολις

Μία γιορτή αφιερωμένη στο παιδί και στο βιβλίο, διοργανώνει το Ταλκ, το πρώτο δωρεάν μηνιαίο έντυπο για γονείς, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων , την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.

Στόλισαν χριστουγεννιάτικο καράβι πάνω σε διάβαση τυφλών στην Ξάνθη!...

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά στην Ξάνθη, με τη δημοτική αρχή να επιλέγει να τοποθετήσει κομμάτι του Χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης επάνω σε διάβαση τυφλών, ακυρώνοντας και εμπράκτως το κοινωνικό της πρόσωπο.