Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αυστηρότερα τα κριτήρια για τα δώρα στα άτομα με αναπηρία

Τρεις αυστηρότερες διατάξεις για το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία και τα εφάπαξ προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Απομακρύνθηκαν παιδιά από ανάδοχους γονείς στη Βρετανία λόγω ρατσιστικού υπόβαθρου

Λονδίνο: Οι βρετανικές κοινωνικές υπηρεσίες απομάκρυναν τρία παιδιά από τους ανάδοχους γονείς τους, καθώς το αρμόδιο συμβούλιο του Ρόδερχαμ έκρινε ότι επειδή το ζευγάρι είναι μέλη του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) υποστηρίζει ρατσιστικές θέσεις.

Καναδάς: Σοκ από υπόθεση παιδεραστίας με εκατοντάδες θύματα

Τουλάχιστον 500 άτομα με προβλήματα ακοής, ηλικίας 8 ως 17 ετών φέρονται να έπεσαν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα οικοτροφείο του Μόντρεαλ, από το 1940 έως το 1982, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde». Δράστες ήταν 28 μέλη της τοπικής καθολικής κοινότητας και έξι εργαζόμενοι στο οικοτροφείο. 

Διεθνής διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας κατάφερε μία σημαντική διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας γονείς και κατοίκους να αισθάνονται υπερήφανοι για τους μαθητές του εν λόγω σχολείου. Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών Οργανισμών και ατόμων, που προωθούν με τη δράση τους την ενεργό γήρανση και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, το σχολείο της Άρτας ήρθε τρίτο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πρώτο σε πανελλαδικό.

Tα παιδιά... φρικάρουν με τον Θουκυδίδη

Μετά την «Ιλιάδα» και τους «Πλατωνικούς Διαλόγους», το Εθνικό Θέατρο προτείνει τη σκηνική μεταφορά κειμένων του αρχαίου ιστορικού μέσα από οκτώ παραστάσεις λυκείων της Αττικής

Το Ίδρυμα Νιάρχος στο πλευρό μικρών παιδιών

Μια κίνηση ανθρωπιάς αλλά και παράδειγμα προς μίμηση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Τα οφέλη του αθλητισμού στη ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού

Σήμα κινδύνου προς τους γονείς των παιδιών που… απέχουν συστηματικά από το παιχνίδι και την άσκηση, «άναψε» η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας Βασιλική Γκρέκα-Σπηλιώτη, στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Απόλλωνας Πάτρας στα πλαίσια του φετινού πολυσυνεδρίου 15ο Forum Aνάπτυξης 2012.

Εκδηλώσεις Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης.

Μάθετε στα παιδιά τη σωστή διαχείριση των χρημάτων

από τη Μάρα Κρητικού, αναδημοσίευση στο mama365
Αρκετοί γονείς αντιμετωπίζουν ως ταμπού το να διαχειρίζονται χρήματα τα παιδιά. Ωστόσο τα οικονομικά δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους –μικρούς και μεγάλους- να είναι πιο υπεύθυνοι. Το να μάθεις στα παιδιά να αποταμιεύουν θα τα βοηθήσει να μάθουν να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους πιο σωστά εφ' όρου ζωής. Δείτε 15 απλούς τρόπους για να μάθετε στα παιδιά να διαχειρίζονται τα χρήματά τους και να αποταμιεύουν.

Πληθαίνουν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα

Πληθαίνουν συνεχώς τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα, κυρίως με τη στήριξη των δήμων, τα οποία δημιουργήθηκαν έχοντας ως στόχο την πρόσβαση σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Έρευνα: Η ρύπανση του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο γέννησης παιδιών με αυτισμό

Οι έγκυες γυναίκες που ζουν σε πολυσύχναστους δρόμους μεγάλων πόλεων ή κοντά σε λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας, όπου η ρύπανση του αέρα είναι αυξημένη εξαιτίας των αυτοκινήτων, αντιμετωπίζουν έως τριπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν αυτιστικό παιδί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ανάλογο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και τα μωρά που μεγαλώνουν σε παρόμοιο περιβάλλον.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι 9ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, σας προσκαλεί στo Χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 από 10:00 έως 20:00 καιΚυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 από 10:00 έως 17:00 στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος (Αγ.Θωμά και Πόντου, Γουδί, είσοδος από την οδό Φαραντάτων).
Πηγή: noesi

Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα παιδιά του "ΟΡΙΖΟΝΤΑ"

O Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης "ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ", που βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων με νεοπλασματική νόσο, σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει στη Λέσχη Αξιωματικών στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Δημοκρατίας) στις 3, 4, 5, 6 & 7 Δεκεμβρίου  και ώρες 9:00 έως 16:00 και 18:00 έως 22:00.
Πηγή: facebook

«Όλοι Μαζί για το Παιδί» Συγκεντρώνουμε παιχνίδια για παιδιά!

O Σκάι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα οργανώνουν το Δεκέμβριο σειρά δράσεων, σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά των ιδρυμάτων, τα οποία έχει κάτω από τη σκέπη της η ένωση «Μαζί για το παιδί». 
Στο πρώτο ραντεβού, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι σας περιμένουμε να φέρετε τα δώρα σας: 

Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στους ενήλικες

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αποτελεί τη συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή της παιδικής ηλικίας, η οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων επιμένει στην ενήλικη ζωή, προκαλώντας λειτουργική επιβάρυνση.

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων ακαδ.έτους 2013-2014

To Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων ανακοίνωσε ότι προσφέρει τις παρακάτω ευκαιρίες για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 σε αξιόλογους επιστήμονες καθώς και σε φοιτητές άριστων επιδόσεων και εξαιρετικού επιπέδου: