Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Περπατώντας με τον Anthony»: ο μακρύς δρόμος της αποκατάστασης

Χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να σου αλλάξει τη ζωή η Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (ΚΝΜ). Ο Anthony Anthony Purcell, 24 ετών το ξέρει καλά. Στο καταδυτικό του ατύχημα το 2010 τραυματίστηκε στον αυχένα στο ύψος των Α5-Α6 σπονδύλων. Δεν του πήρε πολύ καιρό να καταλάβει ότι δεν έχει καμία ιδέα τί να κάνει από εκεί και πέρα ή πού να στραφεί. Ήταν στην εντατική για 5 εβδομάδες και μετά σε κέντρο αποκατάστασης για λιγότερο από 30 μέρες…πριν τον «ξεφορτωθούν».

Σικάγο: Βραβεύεται οδηγός με προσβάσιμο όχημα που εξυπηρετεί επιβάτες με αναπηρία

Η όλη του Chicago προσφέρει κάθε χρόνο μεγάλο χρηματικό έπαθλο (Taxicab Driver Excellence Award) ως ανταμοιβή σε οδηγούς ταξί που κάνουν ένα βήμα παραπέρα στην εξυπηρέτηση των πελατών-επιβατών τους
Δείτε περισσότερα εδώ

Γιατί τα μπαλόνια με ήλιο δεν είναι καλά

Σίγουρα ξετρελλαίνουν τα παιδιά και για πολλούς ανθρώπους αποτελούν βασικό στοιχείο των πάρτυ, ωστόσο τα μπαλόνια με αέριο ήλιο σύντομα ενδέχεται να ανήκουν στο παρελθόν.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης

Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης με Διεθνή Συμμετοχή, με τίτλο:
“Διλήμματα και Προοπτικές στην Ειδική Εκπαίδευση”

Ιταλία: Γονείς μηνύουν το γιο τους γιατί δεν φεύγει από το σπίτι

Είδαν και απόειδαν οι γονείς ενός 41χρονου Ιταλού, ο οποίος παρόλο που έχει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα, δε λεει να εγκαταλείψει την πατρική του εστία.

Έτσι αναγκάστηκαν να κινηθούν εναντίον του νομικά, σε μία προσπάθεια να τον αναγκάσουν να βρει δικό του σπίτι.

Νίκαια: «Σχολείο Αλληλεγγύης» και για μαθητές όμορων δήμων ίδρυσαν οι γονείς

Ένα σύγχρονο, δωρεάν σχολείο που ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών που προέρχονται από ευπαθείς οικονομικά ομάδες δημιούργησαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 11ου Γυμνασίου Νίκαιας. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη.

Μπορεί η προσθετική να γίνει τέχνη;


Ο ηθοποιός, περφόμερ και μουσικός της ροκ μουσικής Mat Fraser, ο οποίος επισκέπτεται την έκθεση «Superhuman» (Υπεράνθρωπος) μιλάει στην κάμερα του BBC και σχολιάζει τα εκθέματα, τα οποία είναι αφιερωμένα στα ΑΜΕΑ.