Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Προβολή: Jag ser vad mitt barn säger (Βλέπω τι λέει το παιδί μου)


Το μικρού μήκους φιλμ από τη Σουηδία Jag ser vad mitt barn säger (Βλέπω τι λέει το παιδί μου) αποτελεί ένα ωραίο παράδειγμα για τη σπουδαιότητα της νοηματικής γλώσσας και τη διγλωσσία. Είναι γυρισμένο στη σουηδικη γλώσσα, αλλα υπάρχουν διαθέσιμοι αγγλικοί υπότιτλοι (ενεργοποίηση cc).

Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο νομό Ροδόπης

Στα φιλολογικά από εθελόντριες φοιτήτριες θα βοηθούν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου Ήδη όσοι εγγράφονται στα τμήματα του συλλόγου Εβριτών έχουν κι αυτή την δυνατότητα.

7ος Εθνικός Διαγωνισμός eTwinning!

Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2011-2012, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 7ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning!

Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 3 έως και 19 Οκτωβρίου 2012.

Η Ώρα του Παραμυθιού στις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Η Ώρα του Παραμυθιού» πραγματοποιείται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και στηρίζεται κυρίως στην προφορική αφήγηση παραμυθιών, με στόχο την ψυχαγωγία, την καλλιέργεια της φαντασίας και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης των παιδιών.

Χορήγηση υποτροφιών του Εργαζακείου Ιδρύματος

Το Εργαζάκειο Ιδρύμα ανακοίνωσε την προκήρυξη 3 (τριών) υποτροφιών σε βάρος των εσόδων του. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε οικονομικά αδύνατους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου, που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η «μεγάλη οθόνη» ως θεραπευτική προσέγγιση

Την τέχνη και τον κινηματογράφο επιστρατεύουν ψυχολόγοι, για την αντιμετώπιση του άγχους, της ανασφάλειας, της κατάθλιψης και, γενικότερα, της έλλειψης ψυχικής ανάτασης στους δύσκολους καιρούς μας.

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά Γυμνασίου –Λυκείου

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση στα σεμινάρια φωτογραφίας για παιδιά Γυμνασίου που διοργάνωσε τη χρονιά που μας πέρασε η Ελληνική φωτογραφική εταιρεία – παράρτημα Πρέβεζας, αποφάσισε τη συνέχιση τους και την τρέχουσα σχολική χρονιά για παιδιά Γυμνασίου αλλά και Λυκείου με απώτερο στόχο να καθιερωθούν σε μόνιμη βάση από εδώ και στο εξής.

Το Όνειρο του Σκιάχτρου

Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης
Παιδική Σκηνή

«Το Όνειρο του Σκιάχτρου»
του Ευγένιου Τριβιζά

Οδηγίες της Νυρεμβέργης για την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μικρή ηλικία

Οι Οδηγίες της Νυρεμβέργης για την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μικρή ηλικία, οι οποίες δημοσιεύθηκαν το 1996 από το Goethe-Institut, σχεδιάσθηκαν και αναπτύχθηκαν από πλήθος ειδικών επιστημόνων από 22 χώρες, με στόχο τη δημιουργία ενός βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μικρή ηλικία, το οποίο θα έχει γενική εφαρμογή.

"Αληθινά παραμύθια της Νάξου" από αρχαιολόγους

Aναμνήσεις από τις ανασκαφές του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αρχαιολόγοι, δάσκαλοι και συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα «ξετυλίξουν το κουβάρι» των αναμνήσεων τους από τις ανασκαφές που συμμετείχαν ή διεξήγαγαν στη Νάξο, αλλά και από τη γνωριμία τους με τους κατοίκους του όμορφου νησιού, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας Νάξου). Αρωγοί στην αφηγητική τους προσπάθεια, κάτοικοι και φίλοι του νησιού. Το «παραμύθι» θα τελειώσει με γιορτή με τους μουσικούς Απόστολο Μουστάκη (βιολί) και Βασίλη Τζανίνη (λαούτο).

O Λόγος των αποκλεισμένων στον κινηματογράφο

Όραση ξανά με μικροσκοπικό τηλεσκόπιο

Οραση σε όσους βρίσκονται στα τελευταία στάδια εκφύλισης της ωχράς κηλίδας χαρίζει ένα νέο τηλεσκόπιο σε μέγεθος μπιζελιού. Χειρουργοί οφθαλμίατροι από το Ιατρικό Κέντρο Ντέιβις στην Καλιφόρνια τοποθέτησαν το μικροσκοπικό εμφύτευμα στο μάτι μιας 89χρονης, η οποία δεν μπορούσε να διαβάσει τίποτα τα τελευταία επτά χρόνια, βοηθώντας την να πετάξει τα γυαλιά!

Δωρεάν παιδικά τμήματα χορού στη Λιβαδειά

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 ξεκινάνε παιδικά τμήματα χορού στο Γ΄ παλιό Σχολείο Λιβαδειάς, ώρα 11 το πρωί. Τα μαθήματα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ.

Ποιητικά αναλόγια στα Σπάτα

Καββαδίας, Βάρναλης, Λαπαθιώτης, Ρίτσος, Καβάφης και άλλοι ποιητές θα παρουσιαστούν στο αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, με τη συμπαράσταση της Εταιρείας Συγγραφέων.

Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ πάει στα σχολεία!!

Είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να γνωρίσει στα παιδιά του δημοτικού το χοροθέατρο, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο!