Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Γονιδιακές αιτίες για την κώφωση

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati και το Νοσοκομείο Παίδων, έχουν βρει μια νέα γενετική μετάλλαξη που θεωρούν ότι είναι υπεύθυνη για την κώφωση και την απώλεια της ακοής, σε περιπτώσεις που σχετίζονται με το σύνδρομο Usher τύπου 1.

Χαμηλό IQ για τα «παιδιά των φαστ φουντ»

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες και κάθε είδους πρόχειρα φαγητά έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης απ’ ό,τι εκείνα που μεγαλώνουν με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, προειδοποιούν επιστήμονες από το Λονδίνο.

Δωρεάν αλληλοδιδακτικά μαθήματα στην Πλάκα

Δωρεάν αλληλοδιδακτικά μαθήματα διοργανώνει το δίκτυο fringenetwork στο χώρο τέχνης και δράσης «Βρυσάκι», με σκοπό την δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. Τα μαθήματα αποσκοπούν στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών με σκοπό να αποδοθούν οφέλη, σε δεύτερη φάση, προς την κοινότητα.

Βόλος: Δωρεάν φυσικοθεραπείες στις ευπαθείς ομάδες

Δωρεάν πρόσβαση σε φυσικοθεραπείες αποκτούν οι ευπαθείς ομάδες του Βόλου. Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας, θα παρέχει δωρεάν φυσικοθεραπείες σε ανασφάλιστους ή σε άτομα με βιβλιάριο απορίας κατόπιν ιατρικής συνταγής, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, καθώς και τα Τμήματα ΚΑΠΗ του δήμου Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια).
Πηγή: localit

Ωδείο Αθηνών: Ειδικό τμήμα εκμάθησης μουσικής

Το Ωδείον Αθηνών έχει την χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσει την δημιουργία Ειδικού Τμήματος Εκμάθησης Μουσικής που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης, ομιλίας, ακοής, κίνησης, καθώς επίσης και σε άτομα με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαναγνωσία, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, δυσαριθμησία κ.ά.).

Εκδήλωση: ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΚΡΙΜ - Αφιέρωμα σ’ ένα βιβλίο 200 χρόνων

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση, το 1812, της συλλογής παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τον Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» θα φιλοξενήσει στην πόλη της Βέροιας την έκθεση που οργάνωσε το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με τίτλο: «Brothers Grimm»

ΗΠΑ: Εβδομάδα Απαγορευμένων Βιβλίων

Απαγορεύτηκαν. Ρίχτηκαν στην πυρά. Λογοκρίθηκαν. Εξοστρακίστηκαν από σχολεία και βιβλιοθήκες. Το κάλεσμα της άγριας φύσης (Τζακ Λόντον), Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά (Χάριετ Μπίτσερ Στόου), Οδυσσέας (Τζέιμς Τζόυς), Αποχαιρετισμός στα όπλα (Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ), Λολίτα (Βλάντιμιρ Ναμπόκοφ), Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι (Ντ. Χ. Λόρενς). Κλασικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας τα οποία σε κάποια περίοδο της εκδοτικής ζωής τους κυνηγήθηκαν ως επιβλαβή και απαγορεύθηκε η ανάγνωσή τους.

Όχι στον αποκλεισμό των κωφών και βαρήκοων μαθητών από τα σχολεία!

Με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει την αγανάκτησή της για τον αποκλεισμό που υφίσταται οι κωφοί και βαρήκοοι μαθητές της χώρας από την εκπαίδευση.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην διερεύνηση και αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού των μαθητών και τρόποι αντιμετώπισης.

του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Το τεράστιο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην Ελλάδα με τους 1.200.000 επίσημα ανέργους. Παράλληλα με τους άνεργους καταμετρούνται περισσότεροι εργαζόμενοι μερικού χρόνου, κυρίως γυναίκες. Παράλληλα, η παιδική φτώχεια αποτελεί πρόβλημα για όλο και περισσότερα νοικοκυριά, λόγω ανεπαρκών εσόδων από την εργασία των γονέων και ελλιπούς υποστήριξης των νοικοκυριών με παιδιά. Το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας είναι άνω του 20% στην χώρα μας

O Cosmos της LEGO στο Mediterranean Cosmos!

Από τις 5 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012, τεράστιοι παιδότοποι LEGO Friends, LEGO Hero Factory, LEGO Ninjago και LEGO Racers, και περισσότερα από 1 εκατομμύριο τουβλάκια LEGO περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά για το απόλυτο δημιουργικό παιχνίδι!