Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Βιβλίο: Μαύρη αγελάδα - άσπρη αγελάδα

“Σε έναν κόσμο όπου το καθετί ανατρέπεται, αναιρείται ή μετασχηματίζεται, σ’ αυτό τον χορό συνεχούς κίνησης και εξέλιξης, υπάρχει μια σημαντική πρόκληση για τους ανθρώπους: από θεατές να γίνουν δημιουργικά υποκείμενα δράσης με όνειρα και στόχους. Η διαπολιτισμικότητα είναι η δεξιότητα και στάση ζωής που επιτρέπει στο άτομο να γνωρίσει τόσο τον εαυτό του όσο και τον άλλο, τον ξένο, τον διαφορετικό, να τον κατανοήσει, να σεβαστεί τη διαφορετικότητά του, να τον αποδεχτεί ως ισότιμο, να επικοινωνήσει μαζί του και να συνεργαστεί για ένα κοινό αποτέλεσμα.

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο πάρκο Νέας Ελβετίας

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, παραδοσιακοί καλλιεργητές και χειροτέχνες με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του φορέα "Θεσσαλονίκη 2012", διοργανώνουν τη Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας από τις 28- 30 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Νέας Ελβετίας.

Προβολή: ASL is a Gift (Deanne Bray)


Ποίημα της Julie Rems-Smario σε απόδοση της Deanne Bray

Εκπαιδευτικό υλικό: e-Bug

Το e-Bug αποτελεί ένα, ελεύθερο στην χρήση (δωρεάν), πανευρωπαικό εκπαιδευτικό υλικό, για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Αφορά τους μικροοργανισμούς (επιστημονικός όρος) δηλαδή, τα μικρόβια (όρος που χρησιμοποιεί το κοινό), τους βασικούς κανόνες υγιεινής, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τα εμβόλια.

«Μαγεία ή επιστήμη;» από το Ιδρυμα Ευγενίδου


Στη Διαδραστική Έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκινούν τη νέα χρονιά δυναμικά, με μία ενότητα «μαγική». Οι δραστηριότητες της ενότητας «Μαγεία ή Επιστήμη;» θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου. Σε αυτή παράξενα φαινόμενα αναπαράγονται μπροστά στα μάτια των θεατών και υπόσχονται να μυήσουν μικρούς και μεγάλους στη μαγεία της επιστήμης.

Απειλούνται με ψηφιακή εξαφάνιση οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες (και η ελληνική) κινδυνεύουν με ψηφιακή εξαφάνιση.

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών, αλλά, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έκθεση, οι 21 από τις 30 γλώσσες της Ευρώπης -μεταξύ των οποίων και η ελληνική- αντιμετωπίζουν κίνδυνο ψηφιακής εξαφάνισης. Η έρευνα κρούει τον κώδωνα κινδύνου, καθώς διαπίστωσε ότι η ψηφιακή βοήθεια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες είναι ελλιπής ή απολύτως ανύπαρκτη για τους χρήστες.

Οι διορθώσεις (Παροράματα) σε όλα τα Σχολικά Βιβλία του Δημοτικού

Πολλά "μαργαριτάρια" και τυπογραφικά λάθη , όπως 4+7=9 , η Βάσω Παπανδρέου έγινε Σοφία Παπανδρέου , το πραγματικό όνομα Ρήγα Βελεστινλή (Ρήγας Φεραίου) ήταν Αντώνιος Κυριαζής (σ.σ. ονομα που έχει αμφισβητηθεί) , το γάιδαρος με διαλυτικά ϊ ... είχαν τα Σχολικά Βιβλία του Δημοτικού με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να εκδώσει διορθώσεις (Παροράματα) Διαβάστε εδώ όλες τις διορθώσεις για το κάθε βιβλίο του Δημοτικού όλων των τάξεων
Πηγή: esos

Φεστιβάλ Athens Plaython 2012

Το Athens Plaython είναι ένα διεθνές φεστιβάλ με παιχνίδια δρόμου, εργαστήρια νέων τεχνολογιών και game design για μικρούς και μεγάλους, με σκοπό την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μέσω του παιχνιδιού.

Διορίζονται 400 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής

Τετρακόσιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής προσέλαβε το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των λειτουργικών κενών για το σχολικό έτος 2012-2013.

Επικίνδυνα τα μισά σχολικά κτίρια στην Ελλάδα

Πάνω από το 50% των σχολείων στην χώρα μας, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, είναι 30 έως και 50 χρόνων και χρειάζονται άμεσα βελτιώσεις, ενισχύσεις και κάποια εξ αυτών αντικατάσταση μέσα σε μια πενταετία.