Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

UNESCO: 21 ώρες διδασκαλίας = 84 ώρες δουλειάς γραφείου

Σύμφωνα με πρόσφατη (2012) μελέτη της UNESCO κάθε ώρα διδακτικού έργου ενός καθηγητή αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας γραφείου!

Αυτό συμβαίνει διότι η δυσκολία μίας εργασίας καθορίζεται κατά βάση από το πλήθος και τη δυσκολία των αποφάσεων που καλείται να λάβει ο εργαζόμενος κατά τη διάρκειά της.

Κατανόηση της Aναπηρίας - Ένας Πρακτικός Οδηγός

Ο Ατλας του εγκεφάλου

Πώς ακριβώς ενεργοποιούνται τα γονίδια μέσα στον εγκέφαλό μας; Αν και θεωρητικά οι επιστήμονες έχουν κάποια ιδέα, κανένας δεν ήταν σε θέση να «δει» κάτι τέτοιο στην πράξη. Τώρα αυτό είναι δυνατό χάρη στην ολοκλήρωση του πρώτου «μεταγραφικού» Ατλαντος του ανθρώπινου εγκεφάλου - ενός λεπτομερούς χάρτη που παρουσιάζει, εικόνα την εικόνα, τρισδιάστατα και σε υψηλή ανάλυση την έκφραση κάθε γονιδίου ξεχωριστά στις διάφορες λειτουργικές περιοχές του πολυτιμότερου οργάνου που διαθέτουμε.

Προκήρυξη θέσης υπαλλήλου στα κεντρικά γραφεία της ΟΜ.Κ.Ε.

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), προκηρύσσει την πλήρωση 1 (μίας) θέσης υπαλλήλου γραμματειακής υποστήριξης στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και έντυπο αίτησης έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στα κεντρικά γραφεία της ΟΜ.Κ.Ε. (Ελευθ. Βενιζέλου 236, Τ.Κ. 16341, Ηλιούπολη) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση hfd@otenet.gr ή στο fax 2105233968.

Αγώνας δρόμου «Greece Race for the Cure» στο Ζάππειο

Αγώνα δρόμου 5χλμ και Περίπατο 2χλμ, ενάντια στον καρκίνο του μαστού, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και η Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®, στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ζάππειο.

ΚΕΓ: "Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους στην Ελλάδα"

To Kέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διενέργεια του πρώτου κύκλου του από απόσταση επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους στην Ελλάδα» (http://elearning.greek-language.gr) για το έτος 2012-2013.

Εκδηλώσεις Παιδικής Βιβλιοθήκης Βαφοπούλειου 2012-2013

Στη καρδιά του Βαφοπούλειου στέκει, γεμάτη ζωή, η Παιδική Βιβλιοθήκη. Αμεσότητα, κέφι, σωστή και ζυγισμένη πληροφόρηση, παιχνίδι και συμμετοχή είναι τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων που δημιουργούν με τις ιδέες και τη συμμετοχή τους βιβλιοθηκονόμοι, παιδαγωγοί, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες για τα παιδιά.
Εκδηλώσεις Παιδικής Βιβλιοθήκης 2012-2013

Παιδικά εργαστήρια, από το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας παρουσιάζει τα ετήσια παιδικά εργαστήριά του για το 2012-2013.

Καταρρέουν τα ταμπού για τις μονογονεϊκές οικογένειες

Φρένο στον κοινωνικό αποκλεισμό φαίνεται πως μπαίνει τα τελευταία χρόνια για τις μονογονεϊκές οικογένειες, αφού αποτελούν πλέον τη νέα μορφή οικογένειας και στην Ελλάδα. Οι γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους εμφανίζονται απαλλαγμένοι από τα ταμπού του παρελθόντος, αφού -εκτός από το διαζύγιο, το οποίο ζητούν περισσότερο οι γυναίκες, ή τον θάνατο του ενός γονέα- πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν κάτι τέτοιο εκ πεποιθήσεως.