Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Θεατρική παράσταση: Ο Εγωιστής Γίγαντας


Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, στις 21:15, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, το έργο «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ, από το «Θέατρο του Παιδιού», την παιδική σκηνή του Θεάτρου «Αποθήκη».

Λόγια παράδοση και σύγχρονη τέχνη

Το «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012» θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, στο πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα. Οι φετινές εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Το «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012» θα επιχειρήσει να φωτίσει ένα διάλογο μεταξύ της αστικής, λόγιας παράδοσης της Θεσσαλονίκης και της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας. Ετσι, διοργανώνει ένα συνολικό εκθεσιακό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο, καλλιτεχνικές δράσεις και παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους διευθυντές διευθύνσεων της εκπαίδευσης

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) σε συνεργασία με το Υ.Π.Θ.Π.Α διοργανώνει, κατά την επιμορφωτική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012, σειρά πιστοποιημένων προγραμμάτων που απευθύνονται σε στελέχη της διοίκησης και της επιστημονικής - παιδαγωγικής καθοδήγησης της εκπαίδευσης σύμφωνα με το Ν. 3848/2010 ΦΕΚ 71/Α΄/ 19.5.2010, KYA αριθμ. 67927/Γ3/15-06-2012 (ΦΕΚ 1915 τεύχος Β΄), ο οποίος εισάγει νέο σύστημα για την επιλογή των εκπαιδευτικών σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης και τη θεσμοθέτηση των Πιστοποιητικών Διοικητικής Επάρκειας και Καθοδηγητικής Επάρκειας.

Ξενώνα για κακοποιημένα βρέφη και νήπια δημιουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS

Η ανέγερση ενός ακόμα Ξενώνα SOS-EΛIZA για κακοποιημένα βρέφη και νήπια ξεκίνησε στο Μαρούσι, μετά την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κομοτηνή και το Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων των Παιδικών Χωριών SOS.

Αιτήσεις για την εισαγωγή στις σχολές ξεναγών Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή μέχρι πενήντα (50) σπουδαστών στις Σχολές Ξεναγών Αθηνών και Θεσσαλονίκης για την εκπαιδευτική περίοδο 2012-2015.

Και όμως, ο εγκέφαλος αυτο-καθαρίζεται!

Ένα δίκτυο αγγείων – αγωγών μέσω του οποίου ο εγκέφαλος αποβάλει γρήγορα τις τοξικές και άχρηστες ουσίες, όπως ακριβώς και το λεμφικό σύστημα στο σώμα, ανακάλυψαν Αμερικανοί και Νορβηγοί επιστήμονες.

Νόμιμο το «βραχιολάκι» για24ωρη παρακολούθηση ανηλίκων

«Πράσινο φως» στη χρήση συσκευών παρακολούθησης και γεωεντοπισμού για ανήλικους και άτομα με προβλήματα υγείας έδωσε με απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η απόφαση εκδόθηκε μετά την αίτηση για αδεία λειτουργίας που υποβλήθηκε από δύο εταιρίες παροχής τέτοιων υπηρεσιών 24ωρης παρακολούθησης, μέσω ειδικού κέντρου, με την καταβολή ανάλογης συνδρομής.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...