Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κύπρος: Ερευνα - έναυσμα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ποδοσφαιρικών γηπέδων

Τα περισσότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κύπρου δεν διαθέτουν υποδομές προσβασιμότητας για τους φιλάθλους με αναπηρία. Οι όποιες μεμονωμένες εξαιρέσεις γηπέδων με στοιχειώδη επάρκεια συναφών υποδομών απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα της αδιαφορίας.

Κατασκευή: Κετσεδομπαλάκι (Felted Rattle Ball)

Σας αρέσει το μπαλακι της φωτογραφίας και θελετε να κατασκευάσετε κι εσείς ένα ασφαλές παιχνίδι για το μωρό σας; Επισκεφτείτε το ιστολόγιο MyPoppet και δείτε φωτογραφίες με τα στάδια αναλυτικά. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε γενικότερα στο συγκεκριμένο ιστολόγιο! Καλή κατασκευή και καλή διασκέδαση!

Προβολή: Άγγελος Πατσιας "Breaking the walls between school and society"




 

Eφαρμογή μετατρέπει το κινητό σε οδηγό για τυφλούς

Χάρις στην εφαρμογή που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Universitat Autònoma de Barcelona, UAB), οποιοδήποτε smartphone με λειτουργικό Android μπορεί να μετατραπεί σε έναν ψηφιακό οδηγό για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Η εφαρμογή ονομάζεται OnTheBus και σκοπός της είναι να καθοδηγεί τον χρήστη της καθώς αυτός κινείται μέσα στην πόλη, βοηθώντας τον να χρησιμοποιεί τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις του.

Τι ισχύει για τα απολυτήρια όταν οι μαθητές αλλάζουν επίθετο λόγω υιοθεσίας

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπ. Παιδείας :
Α.Δεν είναι δυνατή η έκδοση νέου απολυτήριου τίτλου σε καμιά περίπτωση αλλαγής των στοιχείων απολυθέντων μαθητών και επομένως και στην περίπτωση επελθούσας μεταβολής λόγω υιοθεσίας, αφού δεν προβλέπεται η έκδοση άλλου απολυτηρίου τίτλου σπουδών σε αντικατάσταση πρωτοτύπου.

Διοργάνωση ημερίδων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου 2012

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λευκού Πύργου με τη συνεργασία έμπειρων συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα υλοποιήσει τρεις ημερίδες ενημέρωσης μαθητών και μαθητριών Γ` Λυκείου με θέμα: “Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου 2012 για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Υποτροφία Παναγιώτου Στρατηγού για αποφοίτους φοιτητές μαθηματικής σχολής

Το ίδρυμα Τριφύλλειο Νοσοκομείου Κυθήρων ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει υποτροφία με την επωνυμία «Υποτροφία Παναγιώτου Στρατηγού» εκ δολαρίων 10.000 ετησίως για αποφοίτους φοιτητές Μαθηματικής Σχολής των οποίων τουλάχιστον ο ένας των γονέων να έχει γεννηθεί εις Κύθηρα. Η υποτροφία αυτή θα δίδεται προκειμένου οι υπότροφοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκτός Ελλάδας με εξειδίκευση αποκλειστικά στον τομέα ανάλυσης (κατά προτίμηση στην τοπολογία και τη θεωρία της μέτρησης).

Εκρηκτικό μείγμα ανατροπής στις βάσεις εισαγωγής

Η μείωση των αριστούχων, η σταθερότητα στις χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις, η επιστροφή στις «παραδοσιακές» σχολές, το σύστημα της ειδικής κατηγορίας υποψηφίων και η επιμονή στις σχολές κοντά στο σπίτι, αναμένεται να κάνουν άνω - κάτω τις φετινές βάσεις εισαγωγής.

ΗΠΑ: Να κάψουμε τα βιβλία; Οχι ευχαριστώ!

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία της κοινωνικής διαφήμισης στα εφετινά Effie Awards -τον διεθνή θεσμό στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ που βραβεύει την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργική έκφραση μιας επικοινωνιακής καμπάνιας- έλαβε, στις ΗΠΑ, διαφημιστική εκστρατεία χάρη στην οποία σώθηκε η δημόσια βιβλιοθήκη του Τρόι του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Ασφαλές το αλκοόλ με μέτρο στην αρχή της εγκυμοσύνης

Μία νέα δανική επιστημονική έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την επιστημονική πεποίθηση ότι οι έγκυες μητέρες δεν πρέπει να πίνουν καθόλου αλκοόλ, γιατί αυτό θα βλάψει το έμβρυο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πεντάχρονα παιδιά, των οποίων οι μητέρες έπιναν μικρές έως μέτριες ποσότητες αλκοόλ (ένα έως οκτώ ποτά την εβδομάδα) κατά την αρχή της εγκυμοσύνης, δεν εμφάνιζαν κάποιες αναπτυξιακές και νοητικές διαταραχές.

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί, το δικό σας «μονοπάτι καριέρας»!

Η ΕΛΕΠΑΠ, ως συντονιστής εταίρος της ΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, υλοποιεί το έργο «Ολοκληρωμένες Δράσεις Επαγγελματικής Ένταξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Εγκεφαλικές Βλάβες στην περιοχή της Αττικής» στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤοπΕΚΟ».

Εθελοντές... οικογενειακώς στον Αρκτούρο

Οικογενειακά προγράμματα υλοποιεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο Αρκτούρος καλώντας οικογένειες με παιδιά άνω των 8 ετών να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της οργάνωσης και να συμμετάσχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα «Αρθρούρος».

Διπλωματική: Εφαρμογή των τηλεοπτικών εικονικών χώρων στην εκπαίδευση.

Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται το θέμα των τηλεοπτικών εικονικών χώρων, των virtual studios, όπως ονομάζονται στην τηλεοπτική ορολογία και αναζητά εφαρμογές τους στον τομέα της εκπαίδευσης.