Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δεν θέλω το όνομα ή την εικόνα του παιδιού μου σε διαφημίσεις στο Facebook

Δείτε τι πρέπει να δείξετε στο παιδί σας για να μην εμφανίζεται με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σε κοινωνικές διαφημίσεις στο Facebook, ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει μόνο για τους φίλους του. Εάν με την καθοδήγησή σας κάνει την ρύθμιση, όχι μόνο δεν θα διαφημίζει τίποτα στους φίλους του, αλλά θα μάθει να παρέχει επιλεκτικά προσωπικά δεδομένα στο Ίντερνετ.

«Μαθαίνω να σώζω μια ζωή»: Πρόγραμμα πιστοποίησης σε θέματα Α΄ Βοηθειών

Το ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής πρόγραμμα πιστοποίησης σε θέματα Α΄ Βοηθειών.

Λογισμικό κατά της παιδικής πορνογραφίας

Πρόσφατα το Ολλανδικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο (NFI) στη Χάγη ανακοίνωσε την πειραματική χρήση σε ευρωπαϊκό έδαφος ενός λογισμικού που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση κρουσμάτων παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Βιβλίο: Το άγαλμα που κρύωνε

Μια αληθινή ιστορία που έγινε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
«Εκείνο τον Αύγουστο, τον πιο ωραίο Αύγουστο του αιώνα, η πανσέληνος ασήμωσε ένα παράξενο ταξίδι που έμοιαζε πολύ με παραμύθι. Παραμύθι όμως δεν ήταν».

Σεμινάριο με θέμα το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εκπαιδευτικά Εργαλεία για Προσβάσιμες Πόλεις» από το ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θέτει υπό την Αιγίδα του το Σεμινάριο με θέμα το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εκπαιδευτικά Εργαλεία για Προσβάσιμες Πόλεις – Training Tools for Accessible owns», που οργανώνει η Επιτροπή Προσβασιμότητας του ΤΕΕ.

Συνέδριο για τους μύθους του Ηρακλή στο Άργος

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα : ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣ.

Προκήρυξη Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Η Ομάδα Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγάρδης διοργανώνει υπό την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Εθελοντικού Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Ατοπική Δερματίτιδα

Ένα στα τρία παιδιά παρουσιάζει ατοπικό νόσημα. Διαβάστε το σχετικό κείμενο για την ατοπική δερματίτιδα που δημοσιεύτηκε στο familylife.gr  και μάθετε τι είναι, ποια συμπτώματα έχει, πώς εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού κλπ.

Παιδικές κατασκηνώσεις: Ταμείο και.. φύγαμε

Καλοκαιρινές διακοπές. Η χαρά των παιδιών και ο εφιάλτης του γονιού. Τα μεν τελείωσαν τη σχολική περίοδο και ετοιμάζονται να απολαύσουν τρεις ολόκληρους μήνες… κραιπάλης, οι δε αναζητούν εναλλακτικές για να τα κρατήσουν απασχολημένα on a budget και να περάσουν (επιτέλους) ήρεμοι την καλοκαιρινή τους άδεια, η οποία θα διαρκέσει μάξιμουμ τρεις εβδομάδες. Ευτυχώς, για μια ακόμα χρονιά τα ασφαλιστικά ταμεία μας βγάζουν… ασπροπρόσωπους και καλύπτουν όλα τα έξοδα για την συμμετοχή των παιδιών σε πληθώρα κατασκηνώσεων και ναι, υπάρχει ακόμα χρόνος για να δηλώσετε συμμετοχή. Τι περιμένετε λοιπόν; Το καλοκαίρι (σας) περιμένει και τα πιτσιρίκια αδημονούν!

Παιδί και πισίνα 2012 στο Δήμο Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά υλοποιεί κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου το Πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού ΠΑΙΔΙ & ΠΙΣΙΝΑ 2012.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Λαγκαδά.

1ο Καλοκαιρινό Παιδικό Camp Αθλητικής - Πολιτιστικής Δημιουργικής Απασχόλησης από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Tο πρόγραμμα "1ο Καλοκαιρινό Παιδικό Camp Αθλητικής - Πολιτιστικής Δημιουργικής Απασχόλησης" θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη για παιδιά μέσω της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού - Πολιτισμού-Νεολαίας - Εθελοντισμού και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού-Πολιτισμού. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια Παιδαγωγική δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε ασφαλείς χώρους από εξειδικευμένους γυμναστές, μουσικούς και εικαστικούς με βασικό σκοπό την ανακούφιση των εργαζομένων γονέων.

Kαλοκαιρινή καμπάνια ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2012 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Future Library θα συμμετέχει στην “Καλοκαιρινή Καμπάνια Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2012″ με τίτλο Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη με εκδηλώσεις για μικρούς μαθητές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πεντέλη: Ξεκινά το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση 2012

Αρχίζει το πρόγραμμα «καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης 2012» του Δήμου Πεντέλης, με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά έξυπνες δραστηριότητες συνδυάζοντας συναισθηματική αγωγή και ψυχαγωγία.

Χωρίς προβλήματα οι εγγραφές στα σχολεία για παιδιά στρατιωτικών

«Δεν θα υπάρξει θέμα με τις εγγραφές των παιδιών στρατιωτικών οι οποίοι αναμένουν μεταθέσεις και οι οποίες καθυστερούν λόγω του ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι ετήσιες κρίσεις λόγω εκλογών», καθησυχάζει το υπουργείο Αμυνας. Οι έγγραφές μπορούν να γίνουν και μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Αγγλία: Ένας στους δύο δασκάλους ταΐζει πεινασμένους μαθητές

Μεγάλος αριθμός δασκάλων στη Βρετανία βλέπει τους μαθητές του να έρχονται πεινασμένοι και σχεδόν ένας στους δύο λένε ότι έφεραν φαγητό για τους μαθητές τους, σύμφωνα με έρευνα του Guardian για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εκατομμύρια Βρετανοί –και περισσότερο τα παιδιά– λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Ξεκινά τον Ιούλιο η διανομή των σχολικών βιβλίων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκινά τον Ιούλιο η διανομή των σχολικών βιβλίων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας προετοιμάζονται για τη διανομή των σχολικών βιβλίων προκειμένου να αποφευχθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι, όταν χιλιάδες μαθητές έμειναν χωρίς βιβλία.

"ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ": Ανταλλακτικό παζάρι στην Παιδαγωγική σχολή του ΑΠΘ

Αν δεν μπορείτε πλέον να αγοράζετε καινούρια βιβλία, CD και DVD, αν θέλετε να δώσετε ζωή στα παλιά σας βιβλία που βρίσκονται ξεχασμένα σε ράφια, βιβλιοθήκες και υπόγεια, αν θέλετε να μοιραστείτε τα ακούσματά σας και οι κινηματογραφικές σας επιλογές να ανανεώσουν τις ταινιοθήκες άλλων σινεφίλ καθώς και να συναντήσετε και άλλους αναγνώστες και αναγνώστριες τότε επισκεφτείτε το φουαγιέ του Πύργου της Παιδαγωγικής.

Δήμος Νέας Σμύρνης: Δωρεάν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης να οργανώσει παιδικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με ελεύθερη συμμετοχή θα πιάσει και φέτος τόπο. Από τις 18 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, μέσα από μια σειρά ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων, οργανώνει παιδικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με ελεύθερη συμμετοχή για παιδιά 7 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να εκφράζονται μέσα από το λόγο, την κίνηση, τη μουσική, το τραγούδι, τα χρώματα, τα σχήματα και τα άλλα στοιχεία των εικαστικών τεχνών.

«ΚΑΤΙ… ΠΑΙΖΕΙ» στον Πειραιά

Το ΠΕΚ/ΑμεΑ (Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία) επιστρέφει δυναμικά και διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ενημέρωσης & Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία “ΚΑΤΙ… ΠΑΙΖΕΙ”, το μεγαλύτερο ίσως event του καλοκαιριού.