Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινό παζάρι βιβλίου στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ σας προσκαλεί στο καλοκαιρινό του παζάρι για να ξεφυλλίσετε και να διαλέξετε τα βιβλία που θα σας κάνουν παρέα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού στην πόλη ή στις διακοπές.

Βιβλίο: Οδηγός αντιρατσιστικής εκπαίδευσης

Με πρωτοβουλία του συγγραφέα, Γιώργου Τσιάκαλου, διατίθεται δωρεάν το βιβλίο του "Οδηγός Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης" μέσω του ακαδημαϊκού του ιστοτόπου. Μπορείτε να το μεταφορτώσετε από εδώ.
 

Give the Moms: Μετά τα παιδιά, σειρά παίρνουν οι μαμάδες

Το Give The Kids, μια ομάδα μαμάδων, μπαμπάδων και φίλων που συγκεντρώνουν ρούχα και παπούτσια για μικρά παιδιά, αποφάσισε αυτή τη φορά να κάνει μια εξαίρεση και να δώσει μια ανάσα ανακούφισης στις μητέρες.

Διακοπές στο Σχολείο

Η ΜΚΟ ΕΛΙΞ με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προσφέρει δωρεάν "Διακοπές στο Σχολείο" τον Ιούλιο και Αύγουστο υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Λύθηκε το μυστήριο με τον «Μόγλη» του Βερολίνου

Γνωστή στις γερμανικές αρχές είναι η ταυτότητα ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος πέρυσι τον Σεπτέμβριο εμφανίστηκε στο δημαρχείο του Βερολίνου, λέγοντας ότι επέστρεψε από το δάσος όπου ζούσε τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια. Είχε πει ότι το όνομά του είναι Ρέι και μιλά αγγλικά και λίγα γερμανικά και ότι ζούσε στο δάσος με τον πατέρα του και αποφάσισε να βγει από εκεί όταν ο πατέρας του πέθανε. Είχε πει ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι και είναι μόνος του στον κόσμο...

Εκδήλωση για τα παιδιά από τις πάνες Libero

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι βρεφικές πάνες Libero πραγματοποιούν το Libero Day (24/6), μέρος των εσόδων του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ)

Παζάρι βιβλίων από το Σωματείο Εκδοτών και στο Avenue

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) το σωματείο που διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση κάθε αρχή του χρόνου στην πλατεία Κλαυθμώνος αποφάσισε την διοργάνωση της εκδήλωσης και σε άλλα μέρη, ώστε να μπορέσει περισσότερο κοινό να επωφεληθεί αγοράζοντας πολύ φτηνά βιβλία , ακόμη και με 50 λεπτά, βιβλία που έως τώρα έμεναν αδιάθετα στις αποθήκες των εκδοτικών οίκων.

Εργαστήρι Δημοκρατίας – Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Δημοκρατίας».

Χειρότερα στα μαθηματικά τα υπέρβαρα παιδιά

Η παιδική παχυσαρκία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ευθύνεται για διάφορα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Μία νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να συνδέσει τα περιττά κιλά ενός παιδιού με τις χειρότερες επιδόσεις του στο σχολείο και ιδιαίτερα στα μαθηματικά.

Εκδόσεις Καστανιώτη: Καλοκαιρινό Bazaar


Βιβλίο: "Το Μαύρο Μαργαριτάρι"

"Η θάλασσα μέσα της βρήκε διέξοδο στα μάτια της και το κορίτσι άρχισε να κλαίει γοερά. Τρανταζόταν ολόκληρη από τους λυγμούς και το θρήνο, τα χέρια της είχαν κρεμάσει στα πλαϊνά της σαν κλαριά κομμένα.