Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Διανυκτέρευση στο Μουσείο

Το 2011 πραγματοποιήθηκε, από το Δήμο Θεσσαλονίκης, μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς Μουσειολογικές πρακτικές, η πρωτότυπη δράση με τον τίτλο «Διανυκτέρευση στο Μουσείο».
Συγκεκριμένα, από το Μάιο έως και τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς, 320 παιδιά πήραν μέρος σε 12 διανυκτερεύσεις που έλαβαν χώρα σε 9 Μουσεία της Θεσσαλονίκης.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία σπάνια εμπειρία, συμμετέχοντας σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά εργαζόμενων γονέων

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το δίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος 2012, υλοποιεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.

Το χαρισματικό παιδί στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον

Από τη Δικαία Ροδίτη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας στο άκουσμα της λέξης «Χαρισματικότητα»; Στην πλειοψηφία του ο γενικός πληθυσμός τείνει να εξισώνει απερίσκεπτα τη χαρισματικότητα με τη νοημοσύνη, όπως αυτή προσδιορίζεται μέσω των παραδοσιακών μετρήσεων για τον ανθρώπινο δείκτη νοημοσύνης. Ωστόσο, έπειτα από δεκαετίες ερευνών θα μπορούσαμε να πούμε ότι η χαρισματικότητα διαφοροποιείται της νοημοσύνης και αποτελείται από περαιτέρω υπο – ομάδες χαρακτηριστικών που την καθορίζουν.

«Μικροί Ροβινσώνες» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Φέτος το καλοκαίρι το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί τα παιδιά σε μία μοναδική περιπέτεια επιβίωσης με τη βοήθεια της επιστήμης! Στην περιπέτεια αυτή τα παιδιά ναυαγούν σ’ ένα ερημονήσι και καλούνται να αντιμετωπίσουν αναπάντεχες προκλήσεις επιβίωσης! Μοναδικά εφόδια είναι η δημιουργική σκέψη, η ομαδική εργασία και φυσικά… η επιστήμη!

Υποτροφίες

«Τα παιδιά γιορτάζουν»

Ο τίτλος μας προδιαθέτει γι’ αυτό που θα γίνεται από τις 10 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Ο Δήμος Γλυφάδας, ο πολιτιστικός τομέας του Κ.Α.Π.ΠΑ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, στήνουν μια μεγάλη γιορτή και οι μαθητές των σχολείων της Γλυφάδας θα πρωταγωνιστήσουν παίρνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις.

ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια :Εκδήλωσή για την Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή του την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 και ώρα 6,30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του γραφείου του (Κ. Παλαιολόγου 9, το πρώην ΠΙΚΠΑ).

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου

Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας) του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α), το EUMOF (European Mobility folktales)και το ΚΠΕ Αν. Ολύμπου, διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, στις 29 και 30 Ιουνίου 2012, στην Καλλιπεύκη και στον Παλ. Παντελεήμονα.

Θερινό Σχολείο για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πρόκειται να υλοποιήσει στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως διεθνούς πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» Θερινό Σχολείο για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία.

Προκήρυξη Εξετάσεων Επάρκειας ΕΝΓ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τένις στα σχολεία, γιατί όχι;

«Κύριε, ήταν η πιο ωραία μέρα της ζωής μου». Η μικρή Μάρθα μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη γνωριμία της με το τένις και έλεγε τις εμπειρίες της στο δάσκαλό της. Χάρη στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), η οποία σε συνεργασία με το σύλλογο Champion tennis Club Σταυρούπολης και την τοπική Ενωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, η μικρή Μάρθα και σχεδόν άλλοι τετρακόσιοι μαθητές από δημοτικά σχολεία της Σταυρούπολης μυήθηκαν στα μυστικά του τένις.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2012

Δείτε παρακάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα τών Ατομικών όλων των κατηγοριών:
Κατηγορία BC1
Κατηγορία BC2
Κατηγορία BC3
Κατηγορία BC4


Πηγή: bocciahellas

Άρθρο: Οι επετειακές σχολικές εκδηλώσεις: διδακτική της ιστορίας σε ιδεολογικό επίπεδο

Εθελοντισμός στον Ιππικό Όμιλο "Πήγασος"

Στον Ιππικό Όμιλο Ν.Ραιδεστού "Πήγασος", τρέχει πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας και καλούμε όσους αγαπάνε τα άλογα και θέλουν να βοηθήσουν με τις θεραπείες, να συμπληρώσουν την φόρμα που αναρτείται στα αριστερά. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να μπορέσει να εργαστεί κάποιος, απλά όρεξη και αγάπη!

Υποτοφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή»

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» ανακοίνωσε την προκήρυξη της χορήγησης, χωρίς διαγωνισμό, τριών [3] υποτροφιών στα γνωστικά αντικείμενα ανθρωπιστικών επιστημών, επιστημών υγείας και θετικών επιστημών σύμφωνα με τον νόμο, για μεταπτυχιακές σπουδές σε αριστούχους πτυχιούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγόμενους από το νομό Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης-Ειδική Αγωγή