Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ιστοσελίδα: Συλλέκτης Ιδεών

Ο ιστότοπος 24grammata δημιούργησε τον "Συλλέκτη Ιδεών", μία ενότητα στην οποία συγκεντρώνεται "ό,τι αξιόλογο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο" για τους: Α. Κάλβο. Δ. Σολωμό, Α. Παπαδιαμάντη. Κ.Καβάφη. Περιλαμβάνει πλούσιο και έγκυρο υλικό, διαθέσιμο για μεταφόρτωση. Καλή πλοήγηση!

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός;» Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο

(Της Όλγας Μούσιου-Μυλωνά)
(Εισήγηση στη Διημερίδα του Γυμνασίου Αμυνταίου για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στις 11 Μαΐου 2012)

Η σεξουαλικότητα αποτελεί σημαντική διάσταση της όλης λειτουργίας και συμπεριφοράς του ανθρώπου και είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη υπόσταση. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα άλλα έμβια όντα η ανθρώπινη σεξουαλικότητα, πέραν της αναπαραγωγικής της σκοπιμότητας, συνυπάρχει, συλλειτουργεί και συνυφαίνεται με τις νοητικές, κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές λειτουργίες του ανθρώπου καθορίζοντας πολλές φορές τις βασικές επιλογές και συμπεριφορές του. Δηλαδή, η ερωτική ορμή του ανθρώπου περνάει από το φίλτρο του συναισθήματος, των κοινωνικών εμπειριών και των νοητικών διεργασιών, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι άμεσα ορατό ή αντιληπτό.

Εκείνοι που προσποιούνται αναπηρία για ένα μετάλλιο...

Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο, ορισμένοι αθλητές να παριστάνουν ότι είναι ανάπηροι προκειμένου να πάρουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες; Περισσότερο από ό,τι φαντάζεται κανείς... Ο φυσιοθεραπευτής Γιούργκεν Σμιντ δήλωσε ότι "κάποιος που θέλει πραγματικά να προσποιηθεί ένα μειονέκτημα, μπορεί να το κάνει".

Άποψη: Oedipus Wrecks

Με μια φωτογραφία η οποία έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και αρκετές συζητήσεις στο διαδίκτυο, το εξώφυλλο του περιοδικού TIME απεικονίζει μια 26χρονη μητέρα η οποία θηλάζει τον τριών ετών γιό της, που στέκεται σε μια καρέκλα. http://lightbox.time.com/2012/05/10/parenting/#1

Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία

1.ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 7 παρ. 1 των Π.Δ 200/1998 & 201/1998 (ΦΕΚ 161Α), για την οργάνωση και λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων αντίστοιχα, όπως τροποποιήθηκαν από το άρθρο 7 παρ. 3 του Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78Α) , οι εγγραφές των μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους.

Μέρες αφιερωμένες στα μουσεία και στα παιχνίδια… στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη γιορτάζει και καλεί όλους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.
Όλη την εβδομάδα δείτε στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης προβολή βίντεο και εικόνων από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου.

Προβολή: Aneta Brodski "The Magic of Technology" (ASL)



Εκπαιδευτικά βοηθήματα (Λεξικά)

Το in.gr σε συνεργασία με τη Lexigram προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τρία τεράστια και μοναδικά λεξικά, σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όλους όσοι μιλούν ή μαθαίνουν ελληνικά.
Τα λεξικά αυτά δίνουν απαντήσεις για όλα τα ορθογραφικά, γραμματικά-κλιτικά φαινόμενα της νέας και αρχαίας ελληνικής.

Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για ΑμεΑ

Ένα πρόγραμμα με δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για ΑμεΑ παιδικής και νηπιακής ηλικίας προτίθεται να υλοποιήσει η Δήμος Ηλιούπολης στην προσπάθεια που καταβάλει για την παροχή υπηρεσιών στην ευαίσθητη ομάδων των ατόμων με αναπηρία.