Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εκδήλωση: "Μια τρύπα στο νερό"

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Σάκη Σερέφα "ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ" το Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

"Τελίτσες" με αριθμούς μέχρι το 10

Εκτυπώστε δωρεάν από το krokotak φύλλα εργασίας για το νηπιαγωγείο με τελίτσες με αριθμούς μέχρι το 10. Οι μικροί μας φίλοι θα σχηματίσουν διάφορα ζωάκια, τα οποία μπορούν να χρωματίσουν στη συνέχεια. Καλή διασκέδαση!

Πιο οικονομικά για την εκπαίδευση τα ψηφιακά βιβλία

Ιδιαίτερα οικονομικό και όχι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον θα ήταν το αποτέλεσμα της μετάβασης των σχολικών εγχειριδίων από την έντυπη στην ηλεκτρονική τους μορφή.

Προκήρυξη Εξετάσεων Υποψηφίων Διερμηνέων ΕΝΓ 2012

Το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και η Μονάδα Αγωγής Κωφών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει την προκήρυξη εξετάσεων υποψηφίων διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Οι εξετάσεις των υποψήφιων διερμηνέων θα διεξαχθούν στις 8,9 και 10 Ιουνίου 2012 στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Η γρήγορη κατάποση παγωμένων προϊόντων «παγώνει» τον εγκέφαλο

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το λόγο που όταν κανείς τρώει πολύ γρήγορα ένα παγωτό ή κάτι άλλο παγωμένο, είναι πολύ πιθανό να αισθανθεί οδυνηρό πονοκέφαλο, ιδίως στους κροτάφους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν πίνει κάποιος ένα παγωμένο αναψυκτικό επίσης στα γρήγορα. Η αιτία είναι ότι δεν παγώνει μόνο ο λαιμός του, αλλά και ο εγκέφαλός του, γεγονός που φέρνει πονοκέφαλο. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση νέων τρόπων θεραπείας της ημικρανίας.

Πρόσωπο: Μ. Τσιτσιριδάκης

"Για τους πολλούς η απουσία όρασης είναι αδυναμία, εγώ προσπαθώ να το βλέπω ως... προτέρημα. Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην βλέπεις αυτόν τον κόσμο. Όταν παρουσιάζεται τελείως μαύρος ή γκρίζος καλύτερα να τον φαντάζεσαι με διάφορα χρώματα", λέει στα Χανιώτικα Νέα ο Μανώλης Τσιτσιριδάκης 24 ετών από τις Μουρνιές Χανίων, ένα από τα πολλά νέα παιδιά που δεν το κατέβαλε το πρόβλημα αναπηρίας που αντιμετωπίζει.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5 κατηγορίας Β1, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Ετήσια διάλεξη της ΕΛΕΙΕ: Gary McCulloch

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί την πρώτη ετήσια διάλεξη της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης με επίτιμο καλεσμένο τον καθηγητή Gary McCulloch, ο οποίος θα μιλήσει για τις Νέες Κατευθύνσεις στην Ιστορία της Εκπαίδευσης.

Κατασκευή: Σκαντζοχοιράκι

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε το χαριτωμένο σκαντζοχοιράκι της φωτογραφίας εδώ.

Το γάλα βοηθά τα πρόωρα μωρά

Νεογνά που έχουν γεννηθεί πρόωρα και κινδυνεύουν μπορούν να επωφεληθούν εάν τρέφονται με γάλα σύντομα μετά τη γέννα, σύμφωνα με μία νέα παιδιατρική έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

3η Ποδηλατική βόλτα του πανεπιστημίου Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών - Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Πάτρας, την 3η Ποδηλατική Βόλτα του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «ΠΑΜΕ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ», την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

Θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους στο σχολικό λεωφορείο μέσω του κινητού

Την παρακολούθηση των παιδιών τους από τη στιγμή που μπαίνουν στο σχολικό λεωφορείο μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους και αντίστροφα, θα μπορούν να έχουν στο... κινητό τηλέφωνό τους μέχρι το τέλος του χρόνου οι γονείς.

Τα πεταχτά αυτιά και η ψυχολογία του παιδιού

Οποιοδήποτε σωματικό πρόβλημα έχει ένα παιδί, μπορεί να γίνει αντικείμενο σχολιασμού από το περιβάλλον του. Μία από τις πιο συχνές δυσμορφίες, που μπορεί να παρουσιάζει ένα παιδί, είναι τα λεγόμενα «πεταχτά αυτιά».

Ημερίδα με θέμα «Τα βιβλία και οι παρέες» στο Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Ημερίδα με θέμα «Τα βιβλία και οι παρέες» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Αναγνωστήριο του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Πανεπιστημίου 32).

TreasureHunter : Ένα παιχνίδι για την διδασκαλία της δομής ακολουθίας σε παιδιά Δημοτικού

Ο στόχος του παιχνιδιού TreasureHunter είναι να οδηγήσετε έναν πειρατή, με χρήση απλών εντολών, στον θησαυρό. Σε κάθε πίστα πρέπει να σύρετε τις εντολές, από τον πίνακα που βρίσκεται πάνω δεξιά, στην κύρια περιοχή εντολών (Main Command) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αδειες οι αίθουσες στα σχολεία

Καλοκαιρινές διακοπές θα θυμίζουν από αύριο οι άδειες αίθουσες λυκείων, που φιλοξενούν τα τμήματα μαθητών της τελευταίας τάξης. Οι τελειόφοιτοι, περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ρίχνουν το βάρος στην προετοιμασία τους στο φροντιστήριο και «αδιαφορούν» για το σχολείο.