Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ημερίδα: “Όταν η τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην εκπαίδευση”

Το Κέντρο Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ, με την αρωγή Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, διοργανώνει την 5η Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο “Όταν η τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην εκπαίδευση”. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, οργανώνεται συνάντηση μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στην ίδια αίθουσα, τον ίδιο μήνα, με τον ίδιο βασικό τίτλο και με έναν υπότιτλο που διαφοροποιείται κάθε φορά και ορίζει μια διαφορετική εστίαση.

Συμβουλές για προστασία των παιδιών από ασέλγεια-κακοποίηση

Χρήσιμες συμβουλές για την προφύλαξη και προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης, δίνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή των ψυχολόγων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Σώματος, με αφορμή περιστατικά αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΚΑΛΛΙΣΤΩ: πεζοπορία στους Ελαιώνες Πυλαίας

Την Κυριακή στις 29 Απριλίου,η ΚΑΛΛΙΣΤΩ θα συμμετάσχει σε πεζοπορία στους Ελαιώνες Πυλαίας.

Ιστοσελίδα Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής δημιούργησε νέα ιστοσελίδα, με στόχο την ανάδειξη του έργου των εκπαιδευτικών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ).

Διεθνές Συνέδριο: "Education Across Borders"

Η Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Παιδαγωγικές Σχολές των Πανεπιστημίων Fan. S. Noli της Κορυτσάς και St. Kliment Ohridski των Βιτωλίων (Μοναστήρι), θα διοργανώσει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Education Across Borders", το οποίο θα διεξαχθεί στη Φλώρινα από τις 5 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2012.

Γράμμα προς τα παιδιά του κόσμου από τη Σώτη Τριανταφύλλου

Με στόχο την έμπνευση της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) αναγγέλλει, με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου), μια πρωτότυπη δράση που θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.