Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ιστότοπος: Voices of Youth

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που δίνει "βήμα" στους νέους για να εκφράσουν τις απόψεις πάνω σε θέματα που τους αφορούν. Με αφορμή ιστορίες και νέα από τη δράση και το έργο της UNICEF οι νέοι άνθρωποι ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες. Επίσης μπορούν να παρουσιάσουν και τις δικές τους ιστορίες και να τις σχολιάσουν με τους συνομηλίκους τους.

Το ωρολόγιο Πρόγραμμα της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ για το σχ έτος 2012-13

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου το ωρολόγιο Πρόγραμμα της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ που θα ισχύει το επόμενο ο σχολικό έτος 2012013, το οποίο δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το esos.  

Συνεργασία ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ με ξένα ιδρύματα

Δυναμικό άνοιγμα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού πραγματοποιούν ελληνικά ΑΕΙ, με ανταλλαγές φοιτητών, καθηγητών και ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Ιστότοπος: Εργαστήριο Ενέργειας

Στη σελίδα Εργαστήριο Ενέργειας ο εκπαιδευτικός θα βρει χρήσιμες πληροφορίες για την εξοικείωση των μαθητών με θέματα Ενέργειας. Οι ενότητες του ιστότοπου περιέχουν βασικά στοιχεία για την Ενέργεια και την Εκπαίδευση, διαδραστικές δραστηριότητες ,αλλά και δημιουργικές προτάσεις και ιδέες που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των μαθητών. Τέλος υπάρχει μία ιδιαίτερα χρήσιμη λίστα χώρων/φορέων που μπορεί να επισκεφθεί ο εκπαιδευτικός με την τάξη του.
 

«Πινακοθήκη των Χρωμάτων» στη Θεσσαλονίκη

Η 2α Μαΐου καθιερώνεται ως «Ημέρα Χρώματος» και γιορτάζεται με διάφορες εικαστικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτών έχει βρεθεί χώρος – ένα παλιό τυπογραφείο - στην περιοχή των Ξυλάδικων, κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ο οποίος με τη συμβολή των καλλιτεχνών θα «μεταμορφωθεί» σε «Πινακοθήκη των Χρωμάτων».

Έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (07/04-31/05/2012)

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζει την έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου "Κόκκινη κλωστή". Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος, η Φωτεινή Στεφανίδη και η Σοφία Φόρτωμα παρουσιάζουν δημιουργίες από το σύνολο του εικονογραφικού τους έργου.

Νέο φως στις γενετικές αιτίες του αυτισμού

Τρεις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες ανακοίνωσαν νέα ευρήματα για το γενετικό υπόβαθρο του αυτισμού κι εντόπισαν αρκετές ακόμα μεταλλάξεις γονιδίων που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες ενός παιδιού να εμφανίσει τη συγκεκριμένη διαταραχή. Επίσης ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος αυτισμού αυξάνει για το παιδί, αν η ηλικία των γονέων, ιδίως του πατέρα, είναι άνω των 35 ετών. Οι πατέρες έχουν τετραπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τις μητέρες να «περάσουν» στα παιδιά τους ένα τέτοιο γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού πέντε έως είκοσι φορές.

Πώς βλέπουν τα παιδιά το διάστημα

Το Space Foundation διοργάνωσε έναν μαθητικό διαγωνισμό τέχνης για μαθητές κάθε ηλικίας με θέμα “Το διάστημα είναι άπειρο – Εξερευνήστε”. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 1500 μαθητές από νηπιαγωγείο μέχρι λύκειο, από τις ΗΠΑ, το Πακιστάν και την Τουρκία.

33η Ετήσια Συνάντηση του Τομέα Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.: "Συντακτικές Θεωρίες και η Σύνταξη της Ελληνικής"

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ. έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην 33η Ετήσια Συνάντηση για τη Μελέτη της Ελληνικής Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, στην αίθουσα 13 του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής 9:30-20:30. Η φετινή Συνάντηση θα έχει το ειδικό θέμα: "Συντακτικές Θεωρίες και η Σύνταξη της Ελληνικής" και θα πλαισιωθεί από την προσυνεδριακή ημερίδα των μεταπτυχιακών φοιτητών την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, στην ίδια αίθουσα και ώρα 13:00-20:30.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.lit.auth.gr/amgl33/amgl33_gr/index.html