Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Φτιάξε χειροποίητες νερομπογιές

Στο ftiaxto.gr διαβάσαμε πώς να φτιάξουμε χειροποίητες νερομπογιές. Φαίνεται εύκολο. Για να δούμε...

Η συνταγή λέει:

Παραμύθια με την Λήδα - Ζωγραφηγήσεις στο Ηράκλειο

Με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2012 που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Hans Christian Andresen, η Λήδα Βαρβαρούση παρουσιάζει τις ζωγραφηγήσεις της, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 11.30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης".

Προβολή: Θέατρο Κωφών Ελλάδος


Παλιοί Χάρτες online


Δημιουργία του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, το Old Maps Online είναι μια υπηρεσία που κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά της: περιλαμβάνει παλιούς χάρτες από διάφορες γωνιές του διαδικτύου και σας επιτρέπει να τους εντοπίσετε εύκολα, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον. Πρακτικά, το Old Maps Online δεν είναι τίποτα άλλο από μια συλλογή από links, τοποθεσίες και μεταδεδομένα για πάνω από 60.000 ιστορικούς χάρτες.

Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός αφίσας για μαθητές γυμνασίου «Μια ζωή … ποδήλατο»

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο ΓΑΙΑ ανακοίνωσε ότι διοργανώνει Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Αφίσας που απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ των Γυμνασίων όλης της χώρας με θέμα τα Μέσα Μεταφοράς και τίτλο « Μια ζωή … ποδήλατο».

Βραβεία επιστήμης για πέντε ξεχωριστές γυναίκες

Είναι πέντε – μία από κάθε Ηπειρο –, είναι επιστήμονες και λαμβάνουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι μια μεγάλη τιμητική διάκριση. Η Jill Farrant από τη Νότια Αφρική, η Suzana Lopez από το Μεξικό, η Bonnie Bassler από τις ΗΠΑ, η Ingrid Scheffer από την Αυστραλία και η Frances Ashcroft από τη Βρετανία τιμώνται με το εφετινό Διεθνές Βραβείο L'Οreal - UNESCO των Επιστημών Ζωής. Γιατί; Επειδή με το έργο τους άνοιξαν νέους επιστημονικούς ορίζοντες και συνέβαλαν στο να γίνει καλύτερη η ζωή χιλιάδων ή και εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

1ο Ερευνητικό Συνέδριο MOODLE

Το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το 1ο Ερευνητικό Συνέδριο για το MOODLE (1st Moodle Research Conference).

Ντοκιμαντέρ: «Ο Τυφλός Ψαράς»


Το ντοκιμαντέρ «Ο Τυφλός Ψαράς» είναι το πρώτο από τη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Υπέροχοι Άνθρωποι», κομμάτι της εργασίας του Caravan Project και της πολιτιστικής δράσης «Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ». Πρόκειται για δημιουργία των Στράτη Βογιατζή και Θέκλας Μαλάμου.

Εκδήλωση: "Γλώσσες στην Ελλάδα Σήμερα: Πλούτος και Διαφορετικότητα"

Γνωρίζετε πόσες γλώσσες ακούγονται στους δρόμους της Ελλάδας σήμερα; Πιστεύετε ότι θα έπρεπε οι δημόσιες υπηρεσίες να δίνουν πληροφορίες και σε άλλες γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά; Με ποιους τρόπους οι χρήστες άλλων γλωσσών εμπλουτίζουν την κοινωνία μας; Ελάτε μαζί μας στην εκδήλωση που προγραμματίζουμε στις 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη κι εκφράστε την άποψή σας!

Ημερίδα: Η Φιλαναγνωσία και η απόλαυση της ανάγνωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε ημερίδα και ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Η Φιλαναγνωσία και η απόλαυση της ανάγνωσης, τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, στις 6:30 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

«Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι»

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου(2 Απριλίου), φιλοξενούν την παράσταση: «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» της Μαρίας Παπαλέξη, από το "Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο"
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4, στις 12:30 & ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Oδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως,Καλαμαριά)