Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βιβλίο: "Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό"

Ο Κωνσταντής όλοι νομίζουν ότι είναι αυτός που έστειλε τα απειλητικά μηνύματα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
Ο Φάνης, ο Μάρκος κι ο Παντελής για αστείο βιντεοσκόπησαν τη Μαρία να αλλάζει στα αποδυτήρια και έστειλαν το βιντεάκι τους σε όλους.

Παιδιά και όσπρια, μια δύσκολη σχέση

Όσπρια, ένα τόσο σημαντικό τρόφιμο στην διατροφή των παιδιών και συνάμα, τόσο δύσκολο να εισαχθεί στο διαιτολόγιό τους. Διαβάστε τη συνεχεια στο familylife.gr

Φτιάξτε σκούφο από παλιό μπλουζάκι

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σκουφάκι από παλιά t-shirts. Αναλυτικές οδηγίες με τις απαραίτητες φωτογραφίες θα βρείτε στο "the winthrop chronicles", από όπου προέρχεται και η φωτογραφία.

Τα παιδιά εκπαιδεύουν τους γονείς τους;

Μία κεντρικής σημασίας στιγμή στη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι η γέννηση του παιδιού του. Πρόκειται για μία στιγμή που αποτελεί ένα εφαλτήριο μιας μεγάλης περιπέτειας-που για τους περισσότερους συνδέεται με την ευτυχία αλλά για κάποιους μπορεί να βιωθεί πολύ αρνητικά.
Μέρος 1ο

Υποτροφίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Διεύθυνση Κληροδοτημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε υποτροφίες από τα εξής κληροδοτήματα του.

Εγγραφές εκμάθησης τένις ενηλίκων στο Πάρκο Ν. Παραλίας

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθούν εγγραφές στα Τμήματα ενηλίκων στο Πάρκο Ν . Παραλίας (Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου & Π. Συνδίκα). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή αυτοπροσώπος, την προαναφερόμενη, ημέρα και ώρα στη Γραμματεία των γηπέδων. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310/848762.

Επιτραπέζιο παιχνίδι: Απόδραση από τη Λιχουδανιά

Το βρήκαμε στο pamebolta:
Έχεις παγιδευτεί μαζί με την παρέα σου στη Λιχουδανιά......Για να αποδράσεις, πρέπει να φτάσεις στην έξοδο πριν σε προλάβουν η Τουλούμπω και οι βοηθοί της!

5 Φλεβάρη: Συγκέντρωση τροφίμων για τους "Γιατρούς του Κόσμου"

Την Κυριακή 5 Φλεβάρη, πριν την καθιερωμένη Ποδηλατοπορεία, μαζευόμαστε γύρω στις 11:30 το πρωί και συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (βλ. αφίσα).

Γλωσσικές ποικιλίες και εκπαίδευση: όψεις της ελληνικής εμπειρίας

Ο ρόλος της εκπαίδευσης σχετίζεται με τη διάδοση και την εμπέδωση της πρότυπης ποικιλίας. Οι διαλεκτόφωνοι μαθητές απαιτούν, σύμφωνα με τους αρμόδιους παιδαγωγούς, «ειδικούς χειρισμούς από μέρους των δασκάλων ώστε να οδηγηθούν αβίαστα στην κατάκτηση της σχολικής νόρμας». Η διδασκαλία της γλωσσικής ποικιλίας (κυρίως της κοινωνικής και όχι της γεωγραφικής) εφαρμόστηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επικοινωνιακής μεθόδου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με αρκετά στρεβλό τρόπο και με αρκετές αδυναμίες, όπως αποδεικνύεται στην παρούσα ανακοίνωση, και όταν είχε λάβει χώρα η υποχώρηση των διαλέκτων και των ιδιωμάτων πανελλαδικά.

Ταινίες με θέμα το σχολείο και την εκπαίδευση

Το 3ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου ξεχώρισε ορισμένες ταινίες με θέμα την εκπαίδευση για συζήτηση και προβληματισμό.  Μεταβείτε στο ιστολόγιό του και δείτε μια μικρή παρουσίασή τους.

"Η ΑΜΥΜΩΝΗ" στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο "Εγνατία TV"

«Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» προβάλλει τα νέα του Συλλόγου
- μέσα από την εκπομπή «Εθελοντές εν δράσει» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM 100,6 τη Δευτέρα 30-1-2012, 3 - 4 μ.μ. Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά και από το internet
http://media.fm100.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=59

Το παιδί μου τραυλίζει. Να ανησυχήσω;

Ο τραυλισμός είναι γνωστός από τα πολύ παλιά χρόνια. Είναι μια διαταραχή της φυσιολογικής ροής και του ρυθμού της ομιλίας, που δεν ανταποκρίνεται στην ηλικία του παιδιού. Εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 2-7 ετών, ηλικία ευαίσθητη, αφού σ’ αυτό το διάστημα το παιδί αναπτύσσει το λόγο του και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα σε κέντρο προσχολικής εκπαίδευσης αλλά και τη φοίτησή του στο Δημοτικό.

Αμύνταιο: Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα

Τμήματα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων για μαθητές που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δήμος Αμυνταίου.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι νέοι απόφοιτοι σχολών μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, φιλόλογοι και άλλοι ενδιαφέρονται να παραδίδουν δωρεάν μαθήματα 1-2 ώρες εβδομαδιαίως να απευθυνθούν στον Αντιδήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιορδάνη Μπάντη και στα τηλέφωνα 2386250100 και 6945-517057.
Πηγή: ΕΡΤ

Βρείτε τον "κρυμμένο θησαυρό" στα Μουσεία της Αθήνας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων ξεναγών διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ένα «κυνήγι θησαυρού» με σκοπό την προβολή των μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Οι μαθητές «καθρέφτης» για τους εκπαιδευτικούς

Με την πορεία των μαθητών τους θα συνδυάζεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που γίνεται ουσιαστικά υποχρεωτική από φέτος για τους περίπου 160.000 δασκάλους και καθηγητές στην Ελλάδα, καθώς συνδέεται άμεσα με την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Βαθμοί εκπαιδευτικών σε... ίδιους και σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους, αλλά δύσκολα κάνουν αυτοκριτική. Ο ένας στους δύο θεωρεί ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάρει μέτρα για την επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στην επιστήμη τους με το πέρασμα των χρόνων μετά τον διορισμό τους. Ταυτόχρονα, ζητούν καλύτερες υποδομές και εξοπλισμό.