Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τα 50 καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα των τελευταίων 100 χρόνων.

Ημερίδα με θέμα τη σημερινή κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και τις προοπτικές επιβίωσής τους

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

«Παιδί μου, είσαι να μάθουμε μαζί;»

Υπάρχουν κάποιες «σκοτεινές» στιγμές στη ζωή σου όταν είσαι γονιός. Πριν γίνω, δεν το φανταζόμουν ποτέ, ίσως μάλιστα να πίστευα ότι εγώ ως διά μαγείας θα έβρισκα τις σωστές λύσεις για κάθε θέμα και θα μεγάλωνα ένα παιδί σε μια εκστατική καθημερινότητα.

Τα μωρά μαθαίνουν πρώτα γραμματική

Από το πρώτο κιόλας έτος της ζωής τους τα μωρά ακούνε προσεκτικά τη γλώσσα, αποδομώντας διαρκώς τα λεκτικά μοτίβα, εκτιμούν αμερικανοί επιστήμονες.

Kατασκευή: Χάρτινες νιφάδες

Το στολίδι της φωτογραφίας κατασκευάστηκε με ρολά χαρτιού (κουζίνας, υγείας κλπ), κόλλα, χρώμα και κουμπιά. Για ρίξε μια ματιά εδώ και δείτε πώς φτιάχτηκε η νιφάδα! Εύκολο φαίνεται...

Τα δώρα των Παραμυθιών και τα παραμύθια Δώρα

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής καλεί τους μικρούς φίλους (ηλικίας 5 – 12 ετών) σε ένα πρόγραμμα γεμάτο αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και παραδόσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, δώρα των προγόνων μας που έφτασαν σε μας από το στόμα στο αυτί κι απ' το αυτί στο στόμα.

Τρία Γιορτινά Σαββατοκύριακα - προσφορά για όλη την Οικογένεια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ/Metropolis και η Red Design Consultants διοργανώνουν από κοινού διήμερα γιορτής για τα παιδιά, που προσφέρονται και λειτουργούν και ως χώρος συνάντησης και διαλόγου για τους μεγάλους.

Μια τάξη πολύ ψηφιακή!

Οι όροι «εποπτικά μέσα» και «χρήση των νέων τεχνολογιών» είναι μάλλον από τους πιο ταλαιπωρημένους στην σχολική εκπαιδευτική διαδικασία. Έως πριν όχι και τόσο πολλά χρόνια, συνήθως μεταφράζονταν σε έναν προτζέκτορα ο οποίος έμενε κλειστός ή χρησιμοποιούνταν ως...έπιπλο της τάξης.

Χριστούγεννα με το Παιχνιδαγωγείο!


Το Παιχνιδαγωγείο με ανανεωμένα εργαστήρια και νέα χριστουγεννιάτικα events εν όψει της γιορτινής ατμόσφαιρας που έχουμε τον μήνα Δεκέμβριο!

Πατρικά τσιγάρα, παιδικές λευχαιμίες

Τα παιδιά των οποίων οι πατέρες κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, έχουν τουλάχιστον 15% περισσότερες πιθανότητες από τα άλλα να αναπτύξουν τον συνηθέστερο παιδικό καρκίνο, την οξεία λεμφοβλαστική αναιμία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη αυστραλών επιστημόνων η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης American Journal of Epidemiology.

Παραμυθοφουρνίσματα

Το πιο γλυκό, μεθυστικό άρωμα των Χριστουγέννων πλημμυρίζει τη γειτονιά γύρω από την Ακρόπολη με τα «Παραμυθοφουρνίσματα» που μαγειρεύονται στο Studio του Κινητήρα, από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου.
 

Ψηφιακό φροντιστήριο

Νομίζω πως κάθε καλή βαθμολογία, κάθε εισαγωγή μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι καλός λόγος για χαμόγελα. Κάθε χρονιά παρακολουθώ με δέος τα παιδιά που τα καταφέρνουν χωρίς βοήθεια. Σκέφτομαι ότι το ήθελαν περισσότερο από πολύ. Τους θαυμάζω και είμαι άβολα, καθώς εγώ δεν κατάφερα τον στόχο μου παρότι είχα πολύ κόσμο από πάνω μου.

Εκπαίδευση και άτομα με προβλήματα όρασης

Ένα στα δέκα παιδιά που εισέρχονται στο σχολείο έχει κάποια προβλήματα όρασης. Είναι ευτύχημα όμως πως οι περισσότερες απ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν συναντούν σημαντικά κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα αφού τα γυαλιά αποκαθιστούν τη μειονεξία.

Σουηδία: 10χρονος δολοφόνησε 4χρονο

Ένα 10χρονο παιδί βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία ενός τετράχρονου αγοριού στη Σουηδία. Ο 10χρονος παραδέχτηκε ότι στραγγάλισε το αγοράκι, χωρίς, όμως, να γίνουν γνωστά τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία.

Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Με μία σειρά από πρωτότυπες, γιορτινές εκδηλώσεις, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται τους μικρούς της φίλους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.