Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Προβολή: Το τραγούδι της Φρουτοπίας



Πρόσωπο: Aelita Andre

Αν και μόλις τεσσάρων ετών έχει κατακτήσει την εύνοια των κριτικών τέχνης και την αποδοχή της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κοινότητας, με έργα που άλλοι θα χρειάζονταν χρόνια για να τελειοποιήσουν. Έμφυτο ταλέντο ή το αποτέλεσμα ενός καλά μεθοδευμένου marketing;
Διαβάστε το άρθρο της κ. Μαρίας Άννας Τανάγια, όπως δημοσεύτηκε στο κοitamama. Για να μάθετε περισσότερα για τη Aelita, επισκεφτείτε τον ιστότοπό της.

Εκδήλωση: Αστέρια στον πάτο της λίμνης

Ο Ασιρού, ένα παράξενο πλάσμα. Ο κόσμος του; Ο λόφος, η γέρικη ελιά, μια ξύλινη φλογέρα, τα σύννεφα και τ’ αστέρια. Μα, τι υπάρχει πέρα από τα σύννεφα; Μια λίμνη. Μέσα της, κάτι γυαλίζει. Τ’ αστέρια! Έπεσαν στη λίμνη; Κι αν δεν ξέρουν κολύμπι; Αποφασίζει να κάνει το πρώτο του ταξίδι για να καταφέρει να τα σώσει.

Παράσταση: Η Φοίβη και οι τέσσερις πλανήτες

Ένα ταξίδι στο όνειρο υπόσχεται η θεατρική παράσταση «Η Φοίβη και οι τέσσερις πλανήτες» της Φωτεινής Κατσάλη Γιβάνη που θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα «Παραμυθούσα» στο θέατρο Άνετον υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μια περιπέτεια σε τόπους μαγικούς, με πολύ μουσική, τραγούδια και όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο. Μια παράσταση βασισμένη σε ένα έργο πρωτότυπο, με αγάπη και σεβασμό στο παιδί.

Άποψη: Εύα Στάμου "Έφηβοι και άφοβοι;"

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ και το Ινστιτούτο Νευροεπιστημών Helen Wills το 2008 οι εγκέφαλοι των παιδιών που μεγαλώνουν σε αντίξοες και φτωχικές συνθήκες, μπορεί να λειτουργούν διαφορετικά σε σχέση με τους εγκεφάλους των παιδιών που μεγαλώνουν σε εύπορες οικογένειες χωρίς να έχουν υποστεί κάποια μορφή κοινωνικής αδικίας. Η έρευνα που έγινε σε φυσιολογικά εννιάχρονα και δεκάχρονα παιδιά διαφορετικού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου, συμπέρανε ότι παρουσιάζονται σημαντικές διαφορές στις αντιδράσεις του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου, εύκολα ανιχνεύσιμες με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου είναι κρίσιμο για την επίλυση προβλημάτων και τη δημιουργικότητα.