Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Προβολή: Read for RNIB Day


Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της Άλκης Ζέη

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 115396/Γ7/6-10-2011) με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Επισκεφθείτε ένα βιωματικό μουσείο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος θα ανοίξει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του με ελεύθερη είσοδο.

2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της προσπάθειας της να προωθήσει την «Δια Βίου Μάθηση» στους δημότες της πόλης, θέτει σε λειτουργία και φέτος από το 2003 το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, της Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη επικίνδυνες για τα δόντια

Οι οδοντίατροι που συμβουλεύουν να μασάμε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά τα γεύματα, μάλλον θα έπρεπε να ξανασκεφτούν τη συμβουλή τους. Και αυτό διότι νέα ευρήματα επιστημόνων μαρτυρούν ότι οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη μπορεί τελικώς να φθείρουν αντί να προστατεύουν τα δόντια.

«Πλημμυρίζει» πεϊνιρλί η Καλαμαριά

Ένα... γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο τριήμερο, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς, που θα γεμίσει από μυρωδιές, γεύσεις, εικόνες και ήχους, διοργανώνει το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης ο «Προφήτης Ηλίας», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Άρτου, που έχει καθιερωθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Προβολή: Μην ενοχλείτε τους εργαζόμενους...


NOESI: Προνόησε 3

Το "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" αποτελεί απογραφή υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ψυχοκοινωνικές ανάγκες. Δημιουργήθηκε και αναπτύσσεται από το NOESI.gr - Η Νόηση στο διαδίκτυο που βρίσκεται στη διεύθυνση www.noesi.gr. Το Τεύχος 3 περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις 200+ φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχουμε γράψει λίγα λόγια για τον Οδηγό για να ξέρετε περί τίνος πρόκειται και παραθέτουμε πληροφορίες για να προσθέσετε το δικό σας φορέα! Στο μεταξύ, μπορείτε να διαβάζετε όλα τα νέα για τον Οδηγό και την ερχόμενη έκδοση.
ΒΙΒΛΙΟ & e-BOOK: Προ-παραγγελία διαθέσιμη τώρα

Προκήρυξη υποτροφιών για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.) προκηρύσσει εξήντα (60) θέσεις υποτροφιών για ξένους υπηκόους (αλλογενείς ή ομογενείς) προς παρακολούθηση μαθημάτων και σεμιναρίων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Εργαστήρια μετάφρασης από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης οργανώνει τρία εργαστήρια μετάφρασης με γενικό θέμα «Η απόδοση της αισθητικής διάστασης ενός έμμετρου κειμένου» με εισηγήτρια την κυρία Ελίνα Μαρμαρίδου, διδάκτωρ μεταφρασιολογίας, ποιήτρια και συγγραφέα.

Δεν τα θέλουν όλα δικά τους

Τα πιο διαδομένα εγχειρίδια για την ανατροφή των παιδιών, όπως το πολύ δημοφιλές στην Αμερική «Handbook of Child Psychology» (Εγχειρίδιο Παιδικής Ψυχολογίας), εκπαιδεύουν τους γονείς πώς να διορθώσουν την αυθόρμητη προδιάθεση του παιδιού τους να τα θέλει όλα για τον εαυτό του. Τώρα όμως ξέρουμε πως αυτό δεν είναι αλήθεια, το παιδί δεν γεννιέται έτσι.