Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κρήτη: 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθήμενων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Beach Sitting Volleyball)

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο, Λασιθίου Κρήτης ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου επιπέδου. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών με επίσημους κανόνες της FIVB.

Ημερίδα με θέμα την αναδοχή

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΜΚΟ οργανώνει δίωρη ημερίδα, κάτω από την φιλοξενία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μέσω της Capital +Vission στο Ξενοδοχείο Hilton στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 12.30 έως 14.30 με θέμα: "Αναδοχή, σύγχρονες προκλήσεις".

PACMate Σειρά BX & QX – Ένα πολύτιμο πολυεργαλείο!

Η επαναστατική σειρά PACMate BX & QX ενσωματώνει το JAWS®, το πιο δημοφιλές αναγνώστη οθόνης παγκοσμίως, και το Microsoft® Pocket PC για να δημιουργήσει το πρώτο προσβάσιμο Pocket PC του κόσμου για τους τυφλούς.

Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Με ανακοίνωση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υπενθυμίζει την περσινή απόφασή του (αρ.πρωτ. 1211/2-09-10) για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και καλεί τους εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

No Parking

Πρόπερσι μάλλον ήταν. Καταχείμωνο. Να βρέχει… καρεκλοπόδαρα. Θέση για parking, ούτε για δείγμα. Είχα αρχίσει να ζαλίζομαι από τους κύκλους στο τετράγωνο Χίλτον-Σισίνη-Αιγινίτου-Μιχαλακοπούλου. Και το κάνω. Παρκάρω σε μια γωνία της Μιχαλακοπούλου, κλείνοντας την διέλευση αναπήρων… Δεν θα αργούσα. Θα έπαιρνα κάτι από το σπίτι και θα κατέβαινα σε δύο λεπτά. Κατέβηκα σε πέντε. Χρόνος αρκετός, για να προλάβει το παρμπρίζ μου, να «στολιστεί» με το γνωστό αυτοκόλλητο «ΕΙΜΑΙ ΓΑΪΔΑΡΟΣ»!

Συνέντευξη: Γιολάντα Βλάχου

Ανοιξαν την... αγκαλιά τους πριν από 17 χρόνια για να χωρέσει όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Σήμερα, η μη κερδοσκοπική οργάνωση και τα 750 μέλη της συνεχίζουν, σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,να εμψυχώνουν τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις. «Για κάθε παιδί ο χρόνος παραμονής του στο νοσοκομείο είναι μια τραυματική εμπειρία. Η επαφή των παιδιών με τους εθελοντές και η συμμετοχή τους σε δημιουργικές δραστηριότητες τα βοηθά να προσαρμοστούν», εξηγεί η πρόεδρος της ΜΚΟ «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής - Ανοιχτή Αγκαλιά».
Διαβάστε τη συνέντευξη, οπως δημοσιεύτηκε στα Νέα

Παιδί και πισίνα: Πώς θα αθληθεί χωρίς να κινδυνεύσει

Οι δραστηριότητες εκτός σχολείου έλκουν παιδιά και γονείς, καθώς αποτελούν το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στην εσωστρέφεια του χειμώνα. Η πισίνα κατακτά ολοένα και περισσότερους φίλους, αφού αποδεδειγμένα το κολύμπι είναι το ιδανικότερο άθλημα για την ομαλή σωματική ανάπτυξη του παιδιού. Το γεγονός ότι στο νερό αποφεύγονται κακώσεις, και τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων, ενισχύει την επιλογή των γονιών, οι οποίοι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σπεύδουν για εγγραφή των παιδιών στο πλησιέστερο κολυμβητήριο.

Κοίτα ποιος μιλάει!

Εχουμε γεννηθεί για να μιλάμε. Ακούγεται απίστευτο, όμως απεικονίσεις του εγκεφάλου νεογέννητων βρεφών έδειξαν πως οι περιοχές του εγκεφάλου που αφορούν τη γλώσσα δραστηριοποιούνται όταν ακούνε ένα παραμύθι, μόλις 48 ώρες μετά τον τοκετό.

Απεργίες από δασκάλους και καθηγητές

Πρόταση για 48ωρη απεργία στις 3 και τις 4 Οκτωβρίου θα καταθέσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προς τις γενικές συνελεύσεις των μελών της. Αυτό αποφασίστηκε μετά από σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας, ενώ την δεύτερη ημέρα της 4ωρης απεργία, εφόσον αυτή βέβαια επικυρωθεί από τον κλάδο, θα ακολουθήσουν νέες γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Πληθαίνουν στο facebook οι «Αγανακτισμένοι φοιτητές»

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων φοιτητών» που διεκδικούν να είναι ανοιχτές οι σχολές τους μεγάλωσε. Οι φωνές των σπουδαστών που θέλουν να ανοίξουν άμεσα οι σχολές τους, αλλά έως τώρα δεν ακούγονταν στις ελεγχόμενες από τις φοιτητικές παρατάξεις συνελεύσεις, ενώθηκαν στο facebook. Τουλάχιστον 14 γκρουπ από ισάριθμες σχολές είχαν δημιουργηθεί μέχρι χθες στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες σχόλια.

Μυτιλήνη: Δωρεάν «φροντιστήριο» για τα παιδιά μεταναστών

Τα μέλη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», στη Λέσβο, δημιουργούν ένα φροντιστήριο που θα αφορά μόνο τα παιδιά των μεταναστών, θέλοντας να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οικογένειες μεταναστών που έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο.

Μύηση στο μαγικό κόσμο των κόμικς

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των κόμικς μπορούν να πραγματοποιήσουν τα μικρά παιδιά, από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της ξεχωριστής αυτής τέχνης μέσα από μια σειρά δράσεων και δημιουργικών εργαστηρίων της ομάδας Comicdom Press.

Προβολή: Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας ΟΜΚΕ