Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ιστότοπος: Bodossaki Lectures on Demand

 Ο ιστότοπος blod.gr (ακρωνύμιο των λέξεων Bodossaki Lectures on Demand) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωταρχικού στόχου του Ιδρύματος για την προαγωγή της Παιδείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά, χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, για την διάδοση της επιστημονικής γνώσης και τη συμβολή στο πνευματικό προβληματισμό στον τόπο μας, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Φωτογραφίζοντας τις δημόσιες βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ

Ο φωτογράφος Robert Dawson με το γιο του, Walker, από τον Ιούνιο διασχίζουν τις ΗΠΑ και φωτογραφίζουν τις δημόσιες βιβλιοθήκες που συναντούν. Η φωτογραφική αυτή έρευνα φιλοδοξεί να καταγράψει με το φακό των ερευνητών τα κτίρια που σταγάζουν τον πολιτισμικό θησαυρό των ΗΠΑ. Από το 1994 που ξεκίνησε ο Dawson το εγχείρημα, μέχρι σήμερα έχει απαθανατίσει εκατοντάδες δημόσιες βιβλιοθήκες σε 19 πολιτείες, από την Αλάσκα μέχρι τη Φλόριντα και από τη Νέα Αγγλια έως την Καλιφόρνια.
(Παρ)ακολουθήστε την έρευνα και γνωρίστε τις βιβλίοθήκες των ΗΠΑ μέσω του ιστολογίου Library Road Trip που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Λυκείων: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (PROJECTS)

Η επιμορφωτική διαδικασία του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα 16 Π.Ε.Κ. της χώρας και στα εξακτινωμένα αυτών, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 9.00 έως τις 18.00.

Στόχος του προγράμματος σε πρώτη φάση είναι να λειτουργήσουν οι επιμορφούμενοι πολλαπλασιαστικά, στο πλαίσιο της σχολικής τους μονάδας.

Ιστολόγιο: Fotis's Blog About Maths

Αν σας αρέσουν τα μαθηματικά, οι γρίφοι και θέλετε να διαβάζετε ενδιαφέροντα επιστημονικά άρθρα, επισκεφτείτε το -σχετικά- πρόσφατο ιστολόγιο του Φώτη Σταυρίδη (μαθηματικού). Εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες αναρτήσεις του Fotis's Blog About Maths!