Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή ενός παιδιού είναι οι κρίσιμες

Οι πρώτες χίλιες ημέρες στη ζωή ενός παιδιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του, υποστηρίζουν επιστημονικές μελέτες. Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί ότι οι εννέα μήνες στη μήτρα της μητέρας και τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού, μπορεί να επηρεάσουν μόνιμα την μακροπρόθεσμη υγεία του - από τις πιθανότητες να παρουσιάσει διαβήτη ή προβλήματα στην καρδιά μέχρι το μελλοντικό του βάρος και προσδόκιμο ζωής.

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης γίνονται 3D καρτούν

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης, οι δυο δημοφιλέστεροι ήρωες του Θεάτρου Σκιών, με ρίζες στην ανατολίτικη παράδοση, θα περάσουν από τον κόσμο των σκιών σε αυτόν του τρισδιάστατου σινεμά και των κινουμένων σχεδίων, σύμφωνα με τα σχέδια ενός τούρκου σκηνοθέτη.

Χαλκιδική: Κατασκήνωση-πρότυπο για παιδιά με διαβήτη

Παιδιά με διαβήτη τύπου 1 φιλοξενεί η κατασκήνωση που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Με την καθοδήγηση ομάδας ειδικών, τα παιδιά μαθαίνουν και για την πάθησή τους και εκπαιδεύονται στο να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: "Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα"

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας με θέμα "Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα".