Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Αδέλφια από επιλογή

Ο Μάικλ Μάτοκς ήταν 7 χρονών και άστεγος, περιφερόταν από άσυλο σε άσυλο και ζούσε από τα συσσίτια στην Ουάσιγκτον, όταν συνάντησε τον 20χρονο Τζων Πρέντεργκαστ, εθελοντή του προγράμματος «Μεγάλος Αδελφός». Η σχέση τους διήρκεσε χρόνια και ήταν ένα σημαντικό στήριγμα για τον Μάικλ.

«Μαργαριτάρια» από διαγωνίσματα μαθητών

Όλοι οι εκπαιδευτικοί ερχόμαστε σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με απαντήσεις που "ξεφεύγουν" των συνηθισμένων. Στο Βήμα δημοσιεύτηκαν ορισμένα "μαργαριτάρια" μαθητών του δημοτικού.

Συνέντευξη Δήμητρα Καρουζακη

Στους αγώνες των Special Olympics έξι μετάλλια στο άθλημα της ιππασίας προστέθηκαν στη συλλογή του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας. Κι όπως εξηγεί η πρόεδρός του Δήμητρα Καρουζάκη, ήταν μία σημαντική διάκριση για τα ίδια τα παιδιά. Αν και η θεραπευτική ιππασία αντιμετωπίστηκε αρνητικά από μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας, σήμερα αναγνωρίζεται ως μία συμπληρωματική μέθοδος αποκατάστασης για συγκεκριμένες παθήσεις. Γι’ αυτό και του χρόνου θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Θεραπευτικής Ιππασίας.
Η εφημερίδα Τα Νέα φιλοξένησε τη συνέντευξη της Προέδρου του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ), κας Δήμητρα Καρουζάκη. Διαβάστε την εδώ.

Βιβλίο: «Τα χελωνάκια του Παύλου»

«Ο Παύλος σχεδίαζε να περάσει ένα ήσυχο καλοκαίρι στο χωριό του παππού του. Ομως, εξατίας της κρυφής του αγάπης για τη Μαριάννα, βρέθηκε… να κάνει εθελοντικές περιπολίες στην παραλία του Αγιαννάκη. Εκεί γεννιούνται κάθε χρόνο τα χελωνάκια καρέττα καρέττα. Οταν όμως η φωλιά που ανέλαβε ο Παύλος βρέθηκε κατεστραμμένη από δική του αμέλεια… η Μαριάννα και τα παιδιά της κατασκήνωσης του γύρισαν πικραμένα την πλάτη. Ο Παύλος κοίταξε τα σπασμένα αβγά και πήρε τις αποφάσεις του. Εγινε ο πιο καλός εθελοντής… και ορκίστηκε τα δικά του χελωνάκια να πάρουν το δρόμο της νέας τους ζωής. Αραγε θα τα καταφέρουν;». 

Οποιος αγαπάει πονάει... λιγότερο

Η αληθινή αγάπη λειτουργεί ως παυσίπονο περιορίζοντας την αίσθηση του πόνου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Εξαφάνιση έφηβης από την Καλλικράτεια

Μουσική παράσταση για παιδιά

Το ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΚΙΝΗΣΗΣ & ΛΟΓΟΥ- ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ παρουσιάζει την μουσική παράσταση «ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138 την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 στις 8:00 μμ. Γενική είσοδος: 10€

Πρόγραμμα "Νομικής Βοήθειας για Νέους"

Αν είσαι νέος έως 30 ετών και χρειάζεσαι νομική βοήθεια αλλά δεν έχεις τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς μέσω του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους» μπορεί να καλύψει την εκπροσώπησή σου τόσο εξωδικαστικά όσο και ενώπιον των δικαστηρίων.

«Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος, απλά...Διαφορετικός»

Το όνειρο του Δασκάλου, όνειρο ζωής, πρόκληση και στοίχημα καθημερινής προσπάθειας, είναι να βλέπει τους μαθητές του να συνυπάρχουν ειρηνικά κι αρμονικά μέσα στη σχολική αίθουσα, στην αυλή του σχολείου, στο παιχνίδι τους, στο πάρκο, στη γειτονιά, στην κοινωνία, στον κόσμο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο 3ο θεματικό πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει το τρίτο πανευρωπαϊκό θεματικό συνέδριο με θέμα «Ενδυνάμωση των Εθελοντικών Οργανώσεων και Βελτίωση της Ποιότητας του Εθελοντισμού», στις 3-4 Νοεμβρίου στην Αθήνα.