Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ψηφιακή συλλογή: NC DOCKS

Επισκεφτείτε την ψηφιακή συλλογή NC DOCKS. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια να κοινοποιηθεί το ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου Βόρειας Καρολίνας (University of North Carolina), στην οποία συμμετέχουν και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα  Appalachian State University, East Carolina University, UNC Greensboro, UNC Pembroke και UNC Wilmington. Η συλλογή NC DOCKS περιλαμβάνει πολλά άρθρα, αρχεία ήχου, εργασίες κλπ., τα οποία είναι αρχειοθετημένα στο Google και είναι δωρεάν διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Καλή πλοήγηση! 

Ισραηλινός αλγόριθμος «φωτίζει» τη Βίβλο

Λογισμικό που αναπτύχθηκε από ομάδα Ισραηλινών ερευνητών δίνει νέα στοιχεία σχετικά με τους πολλαπλούς συγγραφείς της Βίβλου.

Το εν λόγω λογισμικό αναλύει το στυλ και την επιλογή των λέξεων για να διακρίνει τμήματα ενός κειμένου που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς, και όταν χρησιμοποιείται στη Βίβλο ο αλγόριθμος είναι ικανός να «αντιληφθεί» συγκεκριμένες «φωνές» συντελεστών του έργου.

Είκοσι ανατροπές στα πανεπιστήμια

Σύντομες πανεπιστημιακές σπουδές, συμβούλια διοίκησης με συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών, απώλεια φοιτητικής ιδιότητας, άτοκα δάνεια σε φοιτητές, de facto κατάργηση του ασύλου, σύνδεση χρηματοδότησης με αξιολόγηση και πλήθος καινοτομιών, προβλέπει ο νέος νόμος - πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόσωπα: Άννα Αντωνοπούλου

Η Άννα Αντωνοπούλου είναι η νεαρότερη αθλήτρια της ελληνικής ομάδας Special Olympics μπάντμιντον. Είναι μόλις 11 ετών. Στον αγώνα ντέρμπι, που έπαιξε απέναντι της Sami Sebam από τη Λιβύη, κατάφερε με το πάθος και το πείσμα της να νικήσει με 2 – 1 και να προκληθεί στα τελικά.

APPROACHES τεύχος 3 (1) 2011

Διαβάστε το νέο τεύχος του περιοδικού APPROACHES. Να σας υπενθυμίσουμε ότι το APPROACHES αποτελεί το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό το οποίο είναι αφιερωμένο τόσο στο πεδίο της Μουσικοθεραπείας, όσο και στο πεδίο της Ειδικής Μουσικής Παιδαγωγικής. 

Γιώργος Μαυρωτάς "Ο τόπος μου: Παραδεισένιες παράγκες"

Θα σας μιλήσω για «παράγκες». Όχι αυτές του ποδοσφαίρου που πρόσφατα άρχισαν να κατεδαφίζονται. Για πραγματικές παράγκες, εκεί όπου πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια. Τις λεγόμενες «παράγκες του Ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης». Ξύλινα παραπήγματα, με μπόλικο χαρτόνι και κεραμίδια, που κάθε χρόνο έβγαιναν σε πλειστηριασμό για ενοικίαση τους 3 καλοκαιρινούς μήνες από την Αρχιεπισκοπή στην οποία άνηκαν. Διαβάστε το άρθρο στο protagon.

Βράβευση του ειδικού δημοτικού σχολείου Κωφών και βαρηκόων Πάτρας

Στις 23 Ιουνίου 2011 έγινε η απονομή των βραβείων για το θεσμό "Αριστεία και ανάδειξη καλών πρακτικών στο σχολείο" στο Υπουργείο Παιδείας στη κεντρική αίθουσα "Jacqueline de Romilly”

Τα βραβεία τα απένειμε στους βραβευθέντες η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Παρόντες ήταν η Υφυπουργός κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γ. Γραμματέας κ. Κουλαϊδής καθώς και ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Βασίλης Χονδρογιάννης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο.