Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών "Καλοκαίρι 2011"

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης μας και έχει σκοπό κυρίως να διευκολύνει τις εργαζόμενες και πολύτεκνες μητέρες, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ιστολόγιο για το διήγημα

"Το ιστολόγιο Ιστορίες Μπονζάι είναι μία διαδικτυακή επιθεώρηση για το μικρό διήγημα και ταυτόχρονα μία διαδικτυακή ανθολογία εν προόδω για το συγκεκριμένο είδος. Ειδικεύεται στο ελληνικό διήγημα και ταυτόχρονα παρουσιάζει έγκυρες μεταφράσεις διηγημάτων στα ελληνικά από άλλες γλώσσες …"Περισσότερες πληροφορίες



Πρόγραμμα κατάρτισης νέων έως 25 ετών ξεκινά από τον Σεπτέμβριο

Κουπόνια κατάρτισης σε νέους με τα οποία θα επιλέγουν οι ίδιοι τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά ΙΕΚ για να εκπαιδευτούν θα μοιράσει για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Παιδείας.

Greenpeace: Barbie, τελειώσαμε



Η Barbie έχει μια πολύ κακή συνήθεια: καταστρέφει τα αρχέγονα δάση της Ινδονησίας μόνο και μόνο για να τυλιχτεί η ίδια σε μια όμορφη συσκευασία. Αποτέλεσμα: Πολλές από τις τελευταίες τίγρεις, τους ουραγκοτάγκους και τους ελέφαντες των δασών αυτών χάνουν το τελευταίο τους καταφύγιο.

Πάτρα: Οι δάσκαλοι ερμηνεύουν Παπαδιαμάντη επί σκηνής

Έτος Παπαδιαμάντη φέτος και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτραςαποφάσισε να τιμήσει τον μέγιστο πεζογράφο μας. Έτσι, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση τηςΕυανθίας Στιβανάκη παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας«Απόλλων» στις 9, 10 και 11 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ , η παράσταση με τίτλο «Χωρίς Στεφάνι», μια θεατρική διασκευή πέντε διηγημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη: «Χωρίς Στεφάνι», «Γυνή Πλέουσα» «Χαλασοχώρηδες», «Ο Πανδρολόγος», «Η Αποσώστρα».

1o Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού & Πολιτισμού "ΟΛΥΜΠΟΣ"

Το Ταμιείον Θράκης σε συνεργασία με το Κέντρο Οργάνωσης Εκδηλώσεων-Σεμιναρίων Proπαντός διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού & Πολιτισμού «ΟΛΥΜΠΟΣ» στις 19-28 Αυγούστου 2011 στην Ολυμπιακή Ακτή Πιερίας (Ξενοδοχείο Εδέμ).

Πανελλήνια εκστρατεία για τη δημιουργία βιβλιοθηκών στις φυλακές

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...» λέει ένα αγαπημένο τραγούδι. Μεγαλώσαμε όμως... Πάψαμε να πιστεύουμε τις ουτοπίες. 
Ναι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να τον κάνουμε λίγο καλύτερο.