Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Έβρεξε» ευρωπαϊκά ρεκόρ στο ΟΑΚΑ

Δύο νέα ρεκόρ Ευρώπης, αλλά και 41 εθνικά ρεκόρ, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος αθλητών με αναπηρία που διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Φεστιβάλ Παραδοσιακού Φαγητού: “Food For Good”

Έκθεση: "SPECIAL OLYMPICS - SPECIAL ATHLETES"

Με την ευκαιρία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, στην Αθήνα, το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει την έκθεση “Special Olympics – Special Artists” με έργα ζωγραφικής, σχέδια, υδατογραφίες και πυρογραφίες, που φιλοτέχνησαν μαθητές των E.E.E.E.K. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Ηρακλείου Αττικής, ειδικά για την περίσταση. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, από 7 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

«Κάτσε όπως είσαι…»: ένα εικαστικό κοινωνικό δρώμενο για τη πλατεία Ναυαρίνου

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕΘΕΑ) βρίσκεται από τις 8 Απρίλη στην καρδιά της πόλης με ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Ναυαρίνου. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και στόχος της είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις δωρεάν δυνατότητες συμβουλευτικής και θεραπείας στους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη.
Στο πλαίσιο αυτής της αλληλεπίδρασης, την Κυριακή 05 Ιουνίου στις 19.00, το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παιδιά Εν Δράσει και η καλλιτεχνική κολεκτίβα Unblock Art καλούν όλα τα παιδιά της γειτονιάς να χρωματίσουν με μπογιές και πινέλα μονόχρωμα παγκάκια που στη συνέχεια θα στηθούν σε παιδικές χαρές της πόλης.

«Αμειβόμενοι» μαθητές από δασκάλους δίχως αμοιβή

Η μικρή Λιάνα, γύρω στα 13, πλησίασε την καθηγήτριά της, την κυρία Μάνθου. Αυτό που ήθελε να τη ρωτήσει δεν προβλέπεται, δεν συνηθίζεται στα σχολεία. “Μπορώ να λείψω για μισή ωρίτσα;”. “Γιατί;” της αποκρίνεται η κ. Χρύσα. “Πρέπει να πάω στο σπίτι να μαγειρέψω για τον πατέρα μου, να βρει φαγητό όταν έρθει από τη δουλειά”. Η Λιάνα δεν απευθυνόταν στην αυστηρή καθηγήτρια ενός δημόσιου σχολείου, που πληρώνεται και που πολλές φορές διδάσκει διεκπεραιωτικά. Η Χρύσα Μάνθου δεν έδωσε την άδεια της σε μια μαθήτρια που φοβάται το καθηγητή και κοιτάει πώς να γλιτώσει από το βαρετό μάθημα. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί απλούστατα η Χρύσα και η Λιάνα είναι μέλη ενός ιδιαίτερου σχολείου στα Ιωάννινα.

Πιλοτικό πρόγραμμα με οθόνες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Την πιλοτική εγκατάσταση οθονών σε δέκα λεωφορεία του οργανισμού ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που ασχολήθηκε με θέματα του Οργανισμού.

Στο εξωτερικό τα σχολικά βιβλία… «νοικιάζονται»

Την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων προωθεί φέτος το υπουργείο Παιδείας, καλώντας τους μαθητές να… επιστρέψουν τα βιβλία τους που βρίσκονται σε καλή κατάσταση μέχρι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, ώστε αυτά να παραδοθούν σε άλλους μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οπως αναμενόταν, το εν λόγω «Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων» έχει πυροδοτήσει έντονο δημόσιο διάλογο σχετικά με τα συστήματα διανομής σχολικών βιβλίων σε διεθνές επίπεδο.

Αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές στα σχολεία για το έτος 2011-12

Ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη, οι εγγραφές μαθητών και νηπίων για το σχολικό έτος 2011-12. Μέχρι τις 21 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία, οι γονείς θα πρέπει να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στα σχολεία.

Κατάργηση των μαθητικών καθηκόντων στο σπίτι



Στην εκπαιδευτική περιφέρεια του New Jersey ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το όνειρο κάθε μαθητή: Η κατάργηση των ασκήσεων στο σπίτι (το Σαββατοκύριακο).