Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σχολή Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος: "ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ"

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, στις 20:30 στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (Ζαχάρωφ 1)!

Σαν Ντιέγκο: Διάγνωση του αυτισμού από τους 12 μήνες

Ένα διαγνωστικό τεστ που διαρκεί μόλις πέντε λεπτά μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του αυτισμού σε βρέφη ηλικίας μόλις 12 μηνών, προσφέροντας σε γιατρούς και γονείς πολύ περισσότερο χρόνο ώστε να παρέμβουν εγκαίρως για καλύτερη αντιμετώπιση της διαταραχής. Αυτό αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Pediatrics».

Εσβησε η συγγραφέας Σοφία Φίλντιση

Πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Απριλίου σε ηλικία 74 ετών η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σοφία Φίλντιση έχοντας αφήσει πλούσιο συγγραφικό έργο: παραπάνω από 30 βιβλία -τα περισσότερα από τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και νέους.

Έρευνα της Αξιολόγησης της Προσβασιμότητας του Περιβάλλοντος και των παρεχομένων από το Ίδρυμα Ευγενίδου υπηρεσιών σε χρήστες/ριες με Αναπηρία

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρέχει επί πενήντα και πλέον χρόνια κοινωφελές έργο συνεισφέροντας στην επιστημονική, τεχνική αλλά και πολιτιστική εκπαίδευση όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις.
Με γνώμονα το γεγονός, ότι οι Άνθρωποι με Αναπηρία αποτελούν μια Διακριτή Ομάδα, η οποία σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις της Eurostat, αντιπροσωπεύει το 10% του Ελληνικού και το 15% του Ευρωπαϊκού Πληθυσμού κατά προσέγγιση, το Ίδρυμα Ευγενίδου αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ισότιμης πρόσβασης των Ανθρώπων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό.

Πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό συνέδριο 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς διοργανώνει, από 3 έως 8 Μαΐου 2011, πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο "ETHOS", λέξη η οποία παραπέμπει στην ελληνική «ήθος» και σχηματίζεται από τα αρχικά γράμματα των αγγλικών λέξεων «Equality» (ισότητα), «Tolerance» (ανεκτικότητα), «Honesty» (εντιμότητα), «Openness» (ευρύτητα αντιλήψεων) και «Solidarity» (αλληλεγγύη).

4ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ @ Dasein


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ της Αθήνας οργανώνεται στο Dasein, φέτος πλουσιότερο από κάθε άλλη φορά με ένα πενθήμερο γεμάτο λογοτεχνικές εκδηλώσεις, αναγνώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές, performances, installations, workshop και φυσικά ξέφρενα party...
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.