Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μελοποιημένος Ελύτης...

Ήρθε η ώρα για ένα κατοικίδιο;

Είναι γεγονός ότι τα ζώα είναι ίσως οι πιο πολύτιμοι και πιστοί φίλοι και σύντροφοί μας. Έχουν την ανάγκη μας και έχουμε τη δική τους. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν όμως όσοι ετοιμάζονται να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο και ειδικά οι γονείς που θέλουν να πάρουν ένα ζώο στα παιδιά τους; Και το πιο σημαντικό. Τι κατοικίδιο θα είναι αυτό;

Διήμερο Εργαστήριο «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ – ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Το Διήμερο Εργαστήριο «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ – ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 2 και 3 Απριλίου 2011 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων, που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες για τις δυνατότητες αξιοποίησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Προβλέπονται εισηγήσεις για τις πολιτικές και θεσμικό πλαίσιο των ΣΥΔ, τα πρότυπα λειτουργίας , καλές πρακτικές και εμπειρία από το εξωτερικό.

Κάνε ένα βιβλίο, δώρο σε όλους!

Δωρίστε βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Βιβλία που διαβάσατε πρόσφατα αλλά δεν χρειάζεστε πια. Βιβλία που θα θέλατε να ταξιδέψουν άλλους συμπολίτες μας. Βιβλία που θα βρουν μια νέα ζωή στις Βιβλιοθήκες μας, έχουν εκδοθεί την τελευταία 5ετία και είναι σε καλή κατάσταση.

Συνέντευξη: Ιόλη Αντωνοπούλου

«Τα παιδιά µε σύνδροµο Down µπορούν να είναι νικητές»: µε αυτό το σύνθηµα γιορτάζεται σήµερα η Παγκόσµια Ηµέρα για το Σύνδροµο Down. «Η έρευνα και η εµπειρία µάς έχει δείξει πως τα παιδιά µας µέσω της πρώιµης παρέµβασης και της ψυχολογικής στήριξης, βελτιώνονται κι εκπαιδεύονται», τονίζει η πρόεδρος της Ενωσης Φίλων και Γονέων Ατόµων µε Σύνδροµο Down «Ηλιαχτίδα», Ιόλη Αντωνοπούλου.
Διαβάστε στα Νέα τη συνέντευξη.

Η Έβελιν Γκλένι μας διδάσκει να ακούμε


Σε αυτή την εκρηκτική παράσταση, η κωφή περκασιονίστα Έβελιν Γκλένι εξηγεί πως το να ακούμε μουσική σημαίνει πολύ περισσότερα από την αντίληψη των ηχητικών κυμάτων.
Πηγή: TED

21η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down


Σεμινάριο: TICS και ΣΥΝΔΡΟΜΟ TOURETTE

02.04.2011 TICS και ΣΥΝΔΡΟΜΟ TOURETTE: Η νευροψυχολογική προσέγγιση
Προσκεκλημένη εισηγήτρια η Δρ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου, Παιδονευρολόγος, Διευθύντρια Παιδονευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Το λογότυπο της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" παίζει χάντμπωλ με τον "Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗ"

Η ομάδα χειροσφαίρισης (χάντμπωλ) του Γυμναστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" θα φοράει το λογότυπο της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" στις φανέλες των παικτών της, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προωθήσει το κοινωνικό έργο του Συλλόγου μας. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δυο Συλλόγων και αποτελεί συνέχεια παρόμοιων πρωτοβουλιών της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης.

Εικονικό Αφρικανικό Πανεπιστήμιο

Η ιδέα της ανοιχτής εκπαίδευσης έχει πλέον διαδοθεί σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οργανισμούς, στους σημαντικότερους οργανισμούς Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα Δωρεάν Παροχή Γνώσης (ΟΟΣΑ 2007) επέφερε επανάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης. Συναρπάζει τους εκπαιδευτικούς παράγοντες, προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητευόμενων, προκαλεί φόβο στους εκδοτικούς οίκους και αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που έχουν ως κύρια δραστηριότητα την πώληση παραγόμενης γνώσης. Ο όρος Ανοιχτές Εκπαιδευτικές Πηγές (ΑΕΠ) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την UNESCO το 2002 και έκτοτε εξαπλώθηκε παγκοσμίως. Οι ΑΕΠ αποτελούν σήμερα μια ευρέως διαδεδομένη πραγματικότητα, παράγονται, κατανέμονται, χρησιμοποιούνται και επαναχρησιμοποιούνται από εκπαιδευτές και μαθητευόμενους, ενώ είναι συνήθως προσβάσιμες μέσα από βάσεις δεδομένων μεγάλου μεγέθους, όπως το πρόσφατο παράδειγμα της πρωτοβουλίας του Εικονικού Αφρικανικού Πανεπιστημίου (από το newsletter eLearning Paper, no23).

Διαλέξεις: Κοινωνικό φύλο και επιστήμες

Το Πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών οργανώνει σειρά διαλέξεων της καθηγήτριας Annette Vogt (Max Planck Institute, Berlin), με θέμα "Κοινωνικό φύλο και επιστήμες" (Gender and Science). Οι διαλέξεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη, στο κτίριο της Μαρασλείου Ακαδημίας, Μαρασλή 4 (μετρό Ευαγγελισμός), 5.30-7.30 μ.μ. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει στις 24 Μαρτίου 2011. Το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί στη σελίδα www.hpdst.gr/events
Για περισσότερες πληροφορίες, Γιάννα Κατσιαμπούρα, katsiampoura@eie.gr

Έρευνα κοινής γνώμης για το Νέο Λύκειο

Τα παιδιά του Αυλώνα

Από αρκετά χρόνια παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη των νέων που εκτίουν ποινές, ιδίως αυτούς που προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάρτιση και τη θέση τους φοιτώντας στο σχολείο, βασικά το Γυμνάσιο και το Λύκειο, του Αυλώνα, όπου εργάζονται εκπαιδευτικοί με υπευθυνότητα και ζήλο υπό την διεύθυνση του σπάνιας αφοσίωσης στο έργο αυτό καθηγητή κ. Π. Δαμιανού.