Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Απόφαση - σταθμός για την επιμέλεια των παιδιών

Οταν τα παιδιά γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ γονιών που έχουν χωρίσει, η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει τον ρόλο του διαιτητή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν τρία παιδιά και ένα (πρώην) αντρόγυνο, όπου ο μπαμπάς είναι Ελληνας και η μαμά Γαλλίδα. Παράλληλα, υπάρχει και ο φόβος του κάθε γονέα όταν βλέπει πως στα χέρια του «άλλου» και του περιβάλλοντός του τα «σπλάχνα» του αποξενώνονται! Ετσι, με μία απόφαση-σταθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δίνει την επιμέλεια στη Γαλλίδα μητέρα, όχι επειδή ο πατέρας δεν τα φροντίζει και δεν τα αγαπά, αλλά επειδή τους δημιουργεί φοβίες ότι η μητέρα τους θα τα μεταφέρει στη μακρινή Γαλλία.

Πρόγραμμα ενημέρωσης και στήριξης οικογενειών παιδιών με προβλήματα ακοής

Ένα παιδί ανά 1.000 γεννιέται με κάποιου βαθμού βαρηκοΐα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στην βρεφική ηλικία, από διάφορες ασθένειες (π.χ. μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδες, ατυχήματα κ.λπ.).

Η βαρηκοΐα αλλάζει όλη τη ζωή και την ισορροπία της οικογένειας και μπορεί η έλλειψη επικοινωνίας. που προκαλεί, να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη γνωστική και τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Αιτήσεις για φοίτηση στο ΕΕΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ"


Εκπαίδευση παιδιών στο Μουσείο Μεταξιού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ελάτε να υφάνουμε» υλοποιεί φέτος για πρώτη χρονιά το Μουσείο Μετάξης Σουφλίου με την συμπαράσταση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση της υφαντικής διαχρονικά, αφή και εξέταση διαφορετικών τύπων νημάτων με μικροσκόπιο, γνέσιμο κουκουλάρικου νήματος με αδράχτη, κατασκευή υφαντού σε τελάρο υφαντικής και επίδειξη ύφανσης στον αργαλείο του Μουσείου από Σουφλιώτισσα τεχνίτρια.

Ρομπότ και αυτιστικά παιδιά

Μέχρι χθες η τετράχρονη Ίντεν Σοτσένκο δεν μιλούσε και δεν πλησίαζε κανέναν. Ήταν ένα εσωστρεφές αυτιστικό παιδί που έτρεχε μακριά όποτε την πλησίαζαν.
«Από τότε που άρχισε να παίζει με το ρομπότ που έφεραν στο σχολείο της, έχει αλλάξει τελείως» λέει η μητέρα της Κλερ. «Δείχνει τα συναισθήματα της και τολμάει ακόμη και να μας αγκαλιάζει.

Ασφαλής εξέταση αίματος για το σύνδρομο Ντάουν

Πειραματική μέθοδος για την προγεννητική διάγνωση του συνδρόμου Ντάουν στο αίμα της μητέρας αναπτύχθηκε από ερευνητές στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βρετανία.
Το νέο τεστ, όπως και ανάλογες μέθοδοι που είχαν παρουσιάσει άλλες ερευνητικές ομάδες, διαγιγνώσκει το σύνδρομο από το εμβρυακό DNA που κυκλοφορεί στο αίμα της εγκύου.

Γυναίκα με αναπηρία

Οι γυναίκες με αναπηρία υπόκεινται σε αρνητικές διακρίσεις τόσο λόγω φύλου όσο και λόγω αναπηρίας. Συνεπώς, βιώνουν διακριτική μεταχείριση όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία αλλά και σε σχέση με τους άντρες με αναπηρία.

Α.Σ. Κωφών Βορείου Ελλάδας: BOWLING

Στις 18/03/2011 και ωρα 21:30 στην αιθουσα του ΑΣΚΒΕ, θα γινει σεμιναριο - ενημερωση σχετικα με το αθλημα του bowling, απο την υπευθυνη τμηματος, το συντονιστη και απο τους προπονητες.

Schoolwave στο TEDx και ακροάσεις για το 2011


Τα ονόματα των 60 περίπου συγκροτημάτων που θα έρθουν στις ακροάσεις του Schoolwave 2011 θα ανακοινωθουν την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 10 το βράδυ. Περισσότερα εδώ.