Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Φυσική άσκηση για μαθητές με αυτισμό: Οδηγός για εκπαιδευτικούς

Σκοπός του άρθρου είναι να παραθέσει μερικές εκπαιδευτικές οδηγίες για την ανάπτυξη των προγραμμάτων δραστηριότητας για παιδιά με αυτισμό (ηλικίες 5 έως 8 ετών) με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες, που οργανώνει ο εκπαιδευτικός μέσα και έξω από την τάξη. Διαβάστε το στο noesi.gr

Χορεύοντας με αγάπη..

Πιστεύετε ότι ο χορός αποτελεί μορφή επικοινωνίας? Πιστεύετε ότι ο χορός βελτιώνει την ψυχική και σωματική μας υγεία? Πιστεύετε ότι ο χορός αναπτύσσει την νοημοσύνη μας?

Την Κυριακή στις 27 Φεβρουαρίου στις 12:00 ειμαστε ολοι καλεσμενοι στην εκδήλωση “Χορεύοντας με αγάπη” στο Dance Fever Ballroom Μεσογείων 282 (στάση Μετρό Νομισματοκοπείο) στο Χολαργό.

Στείλτε τη γνώμη σας για την εκπομπή "ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ"

Αγαπητοί φίλοι της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ",
όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι από μας, η "ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ" είναι μια εκπομπή για τηνν Αναπηρία, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 18:15 στην ΕΤ3 (από τις 18 Φεβρουαρίου μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 18:30).

Πρόσκληση συμμετοχής σε τομείς διαλόγου και δράσης για το ΑΠΘ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι: Μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών να συζητήσουμε για τον κοινωνικό ρόλο του Πανεπιστημίου και την απόφαση, στα πλαίσια της διαβούλευσης για τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο, για επανεξέταση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, προτείνεται η συγκρότηση από το ΑΠΘ μιας Πρωτοβουλίας για την σύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη, τους φορείς της και τις ανάγκες των κατοίκων της.

Ημερίδα:"Εκφοβισμός & βία στα σχολεία"

Σας προσκαλέσουμε στην Ημερίδα που διοργανώνουν ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα:
«Εκφοβισμός και Βία στα σχολεία»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 

Μαθηματικός «Περιοδικός Πίνακας» με όλα τα δυνατά σχήματα στο σύμπαν

Οι μαθηματικοί ζήλεψαν τον «Περιοδικό Πίνακα» των χημικών και αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο, που θα περιλαμβάνει όλα τα δυνατά σχήματα στο σύμπαν σε τρεις, τέσσερις και πέντε διαστάσεις, συνδέοντας τα σχήματα μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει στα χημικά στοιχεία. Με άλλα λόγια, όπως είπαν, θέλουν να κατασκευάσουν μια «θεωρία χημείας» για τα σχήματα.

ΕΛΕΠΑΠ: Για το Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης

«Για κάποιους η βάδιση αποτελεί την πιο απλή μορφή κίνησης, υπάρχουν όμως άνθρωποι για τους οποίους η βάδιση/κίνηση απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο που λειτουργεί στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων. Πρόκειται για το Εργαστήριο ανάλυσης βάδισης, με στόχο την κλινική ανάλυση της κίνησης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον τρόπο αντιμετώπισης μυοσκελετικών και νευρολογικών προβλημάτων.

Τμήματα Ένταξης, μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα Τμήματα Ένταξης αλλά και ποιοι είναι οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δίνει σήμερα ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. νομού Τρικάλων κ. Απόστολος Σπαθής.