Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Βελτιώνοντας την επίδοση των μαθητών στα μαθηματικά

Αυτό το φυλλάδιο συνοψίζει το κεφάλαιο μαθηματικά από τη δεύτερη έκδοση του εγχειριδίου Handbook of research on improving student achievement, το οποίο εκδόθηκε από το Educational Research Service.
Το εγχειρίδιο βασίζεται στην ιδέα ότι για να πετύχουν οι προσπάθειες για καλύτερη διδασκαλία πρέπει να τις στηρίξουμε στην επιστημονική γνώση σχετικά με την αποτελεσματική διδασκαλία και τη μάθηση. Το εγχειρίδιο σχεδιάστηκε ειδικά για να βοηθήσει τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στον εξελισσόμενο εκπαιδευτικό τους ρόλο παρέχοντάς τους θεωρητικό και εφαρμοσμένο επιμορφωτικό υλικό από έρευνες σχετικά με την αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση.
Οι διδακτικές πρακτικές που παρουσιάζονται σ’ αυτό το φυλλάδιο απεικονίζουν ένα συνδυασμό από αναδυόμενες στρατηγικές και πρακτικές σε βάθος χρόνου. Οι συγγραφείς συνοψίζουν τις έρευνες που στηρίζουν κάθε διδακτική πρακτική, περιγράφουν πώς αυτές οι έρευνες μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, κι απαριθμούν τις πιο σημαντικές μελέτες που στηρίζουν αυτή την πρακτική. Ένας πλήρης κατάλογος αναφορών παρουσιάζεται στο τέλος του φυλλαδίου για τους αναγνώστες που θέλουν να μελετήσουν και να καταλάβουν τις πρακτικές εκτενέστερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου