Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Gallaudet: Τμήμα Φυσικοχημείας

Έκθεση Ζωγραφικής του Ντίνου Παπασπύρου

Ο ζωγράφος Ντίνος Παπασπύρου κάνει μια μικρή αναδρομική έκθεση της δουλειάς του στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, από 7 μέχρι και 17 Δεκεμβρίου 2010.

babyspace.gr: Η συζήτηση της εβδομάδας

Ο Λογοθεραπευτής Παναγιώτης Κοκμοτός, Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδας, αύριο στο forum του babyspace.gr, 2-3 το μεσημέρι. Αναρτήστε τις ερωτήσεις σας εδώ.

Διάλεξη: «Η παιδαγωγική διάσταση της Ακουστικής Οικολογίας»

«Η παιδαγωγική διάσταση της Ακουστικής Οικολογίας»

της ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΤΜΕΚΤΖΟΓΛΟΥ

Επίκουρου Καθηγήτριας Μουσικής Ψυχολογίας Μουσικοθεραπεύτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου 
του Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, 18:00 -20:00

ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Οργάνωση Σεμιναρίου: Διετής Επαγγελματικός Κύκλος Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff

Τυφλός περιγράφει κρίκετ

Μπορεί να είναι τυφλός αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να εργάζεται ως σχολιαστής αθλητικών αγώνων. Ο λόγος για τον Ντιν Ντ Πλεσί ο οποίος σχολιάζει ζωντανά όσα εκτυλίσσονται στα γήπεδα κρίκετ της Ζιμπάμπουε για λογαριασμό τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.

25 κόλπα για μωρά… απαρηγόρητα

Το ταΐσατε, το αλλάξατε, το βάλατε να κοιμηθεί. Εκείνο, όμως, συνεχίζει να κλαίει. Όπου να 'ναι, θα βάλετε κι εσείς τα κλάματα... Όχι, όχι! Δοκιμάστε τους παρακάτω απλούς, πλην αποτελεσματικούς τρόπους για να ηρεμήσετε όλοι γρήγορα.

"Το κουτάλι"


Το κουτάλι είναι μια εκπομπή για τοΠρίσμα+, που αφορά την εκμάθηση του μαγειρέματος στα παιδιά, με απλό και χαρούμενο τρόπο από Έλληνες σέφ, αλλά και την διαπαιδαγώγηση των γονιών σε σχέση με την παιδική διατροφή. Οι πρωταγωνιστές της εκπομπής είναι παιδιά, ηλικίας 5 με 15 χρόνων, που μαγειρεύουν με γνωστούς Έλληνες σεφ.

Ρομποτικά παντελόνια επιτρέπουν σε παραπληγικούς να περπατούν

Οι παραπληγικοί θα μπορέσουν μελλοντικά να περπατούν με τη χρήση βιονικών παντελονιών; Στην πραγματικότητα ήδη υπάρχουν, χάρις στον επιχειρηματία Amit Goffer, που αρνήθηκε να τον καταβάλει η κατάστασή του. Έχασε τα πόδια του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1997. Εφεύρε ρομποτικά παντελόνια που χρησιμοποιούν αισθητήρες και μοτέρ για να επιτρέπει στους παραπληγικούς ασθενείς να στέκονται, να περπατούν, ακόμα και να ανεβαίνουν σκάλες.

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για τη Βιώσιμη Ενέργεια και το ψηφιακό Βίντεο

Το YourvidSaveEnergy(YSE) είναι το όνομα ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος που συνδέει διαφορετικούς ευρωπαίους εταίρους μέσα στο πλαίσιο της EACEA (Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει τη χρήση νέων τεχνολογιών από τους μαθητές συνδυάζοντας την έρευνα πάνω στη βιώσιμη και έξυπνη ενέργεια.

Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών και Κουκλοθεάτρου ΧΑΝΘ

Δυο αγαπημένες παιδικές παραστάσεις μικροθεάματος τα έσοδα των οποίων θα είναι προσφορά, στο κοινωνικό έργο της ΧΑΝΘ για τα παιδιά στην Καμπούλ.

Παιδικές Παραστάσεις - Κουκλοθεάτρο ΧΑΝΘ

Ο ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΜΠΑΧΛΕΒΙΤΣΑ του Μιχ.Χατζάκη

Εκδήλωση: "Μεταξύ γραφής και ανάγνωσης: Μια συζήτηση για την επιμέλεια"

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών διοργανώνει μια εκδήλωση για την επιμέλεια και για τους επαγγελματίες που κρύβονται πίσω από κάθε βιβλίο ή κείμενο που έχει γραφτεί ή μεταφραστεί στα ελληνικά. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10), την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ.

ΧΑΝΘ: εκδήλωση γνωριμίας με το ΣΥΓΑΠΑ

Η ΧΑΝΘ στο πλαίσιο πιλοτικού της προγράμματος για τη σύγχρονη οικογένεια κάθε τύπου διοργανώνει το μήνα Δεκέμβριο τρεις συναντήσεις μονογονέων. Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη θα γίνει γνωριμία με το ΣΥΓΑΠΑ και παρουσίαση του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια από τον πρόεδρό του, Νίκο Σπιτάλα.

Πού: Κεντρικό κτίριο ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Πότε: 6:30pm - 8:30pm

European Agency for Development in Special Needs Education

Ευρωπαϊκός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο εν λόγω οργανισμός είναι ανεξάρτητος και αυτοδιαχειριζόμενος, αλλά υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας των 15 χωρών-μελών της ΕΕ, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Ελβετίας, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κόμβος του παρέχει έγκυρη πληροφόρηση και συγκριτικά στοιχεία για την ειδική αγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας.

Προγράμματα ΟΑΕΔ ευπαθών κοινωνικών ομάδων