Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα για τις ψηφιακές βιβλιοθήκες

Το Future Library διοργανώνει ημερίδα στις 13 Δεκεμβρίου 2010 (9:30π.μ έως 5μ.μ.) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (αίθουσα "Κωστής Παλαμάς"), με θέμα: «Theory and practice in Digital Libraries: a European approach»

Υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε λόγω... κόντρας με τη μαμά

Υπάρχουν βρέφη και παιδιά που δεν τρώνε αλλά… γι αυτό ευθύνονται οι μαμάδες. Γονείς και παιδίατροι θα πρέπει να σεβαστούν τους ρυθμούς του παιδιού, επισημαίνει η διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου, παιδιοψυχίατρος, Ιωάννα Καραγιαννάκη με αφορμή ομιλία της με θέμα «Και όμως υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε», στην 31η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

Η Unicef βραβεύει το Μειονοτικό Σχολείο Κενταύρου

Το τρίτο βραβείο για τη συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Unicef: «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους» έλαβε η Ε’ δημοτικού του 14/θέσιου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κενταύρου, το οποίο βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση στις 18 Νοεμβρίου 2010 στη Στοά του βιβλίου στην Αθήνα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Σεμινάρια Ψυχοεκπαίδευσης - Ψυχολογικό Εργαστήρι

Για πρώτη χρονιά ξεκινά μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων ψυχοεκπαίδευσης από τις συμβουλευτικές ψυχολόγους Λία Μητσέα & Κατερίνα Μύρβαλη.
Στο εναρκτήριο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί 29 Νοεμβρίου 2010 στις 6μμ. με θέμα: «Άισθάνεστε ότι χάνετε τον έλεγχο; Επιπτώσεις και Διαχείριση Άγχους», θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με το άγχος και οι ενδιαφερόμενοι θα εφοδιάστουν με βασικούς κανόνες διαχείρισης.

“Το μεγάλο μπαμ” των εκπαιδευτικών

Μια διαφορετική θεατρική ομάδα, που αποτελείται από εκπαιδευτικούς, συγκεκριμένα δάσκαλους, έδωσε πάλι το παρών στα φετινά Δημήτρια.

Ενημερωτική εκδήλωση ΟΜ.Κ.Ε.

Διάλεξη για την Αφασία

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του τμήματος φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την πραγματοποίηση διάλεξης με θέμα: "Aphasia and Time reference: Evidence from cross-linguistic data". Θα μιλήσει η Dr. Roelien Bastiaanse (Professor of Neurolinguistics, Department of Linguistics, University of Groningen, The Netherlands