Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση ενηλίκων με Διάσπαση Προσοχής

Ανοικτή συνάντηση για όσους ενήλικους έχουν Διάσπαση προσοχής....

Συνάντηση Ενηλίκων με Διάσπαση Προσοχής
Κυριακή 21-11-2010,  ώρα 18.00,
Χώρος: EGO IDEAL Τσιμισκή 54, 7oς όροφος

Κάλαντα από το Κέντρο ΕΝΓ Δράμας

Την Παρασκευή στις 24 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30π.μ το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας θα 'ψάλει' τα κάλαντα στην ονειρούπολη Δράμας. Αναρωτιέστε πώς; Ελάτε να το μάθουμε παρέα. Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Νοηματική μέσω κινητού τηλεφώνου

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε κωφούς να χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα όταν συνομιλούν μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διανομή τροφίμων από το Σωματείο ΑμεΑ Νομού Λακωνίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΑμεΑ Νομού Λακωνίας καλεί τα μέλη που έχουν καταθέσει εγκαίρως στην αρχή του έτους 2010 τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και δεν τα έχουν παραλάβει κατά την ορισμένη μέρα διανομής, να προσέλθουν έως το τέλος του μήνα για την παραλαβή τους στο γραφείο του Σωματείου, κάθε Πέμπτη και Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι. Λόγω της ευπάθειας των τροφίμων,στο τέλος του μήνα θα γίνει αναγκαστικά διανομή στα μέλη που έχουν προσκομίσει τα ανωτέρω έγγραφα και έχουν ήδη παραλάβει τις ποσότητες που τους αντιστοιχούν.

Πηγή: Ελλάδα tv

Ολη η γνώση της Ε.Ε. σε μια βιβλιοθήκη

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από επαναστατικές αλλαγές στην επικοινωνία και την πληροφορία. Με αιχμή την τεχνολογία και τη διαρκώς αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου, αλλάζει η καθημερινότητα όπως τη θεωρούσαμε δεδομένη.

“Αποτυπώματα” 2010 - Έκθεση Ζωγραφικής & Κατασκευών

Στην προσπάθεια να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνάντηση όλων των ομάδων νέων και να ξεκλειδώσει την αμηχανία της πρώτης επαφής με το “διαφορετικό”, ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τα “Αποτυπώματα”, σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ.

Ε.Ε.Π.Α.Α.: Τριήμερο σεμινάριο TEACCH

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό. 

Δέκα προτάσεις για άριστα!

Όσο τα παιδιά μας μεγαλώνουν και «σκαρφαλώνουν» από τη μια τάξη στην άλλη, τόσο αυξάνεται και το διάβασμα στο σπίτι. Κανένα πρόβλημα! Εδώ θα βρείτε 10 προτάσεις για να κάνετε το διάβασμα παιχνίδι. Από τη διαμόρφωση του χώρου μέχρι τη μουσική, όλα συμβάλλουν στο να γίνει το διάβασμα ευχάριστο. «Είναι βασικό να παρατηρούμε τη συμπεριφορά του παιδιού μας προκειμένου να εντοπίσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του», σύμφωνα με την κ. Ευανθία Τριανταφυλλίδου, Ψυχολόγο και Υπ. Διδάκτωρ Παιδαγωγικής Ε.Κ.Π.Α.

Παιδικές παραστάσεις στην Αθήνα

Ενα από τα βασικά κριτήρια μιας πετυχημένης θεατρικής παράστασης για παιδιά είναι... να αρέσει και στους μεγάλους. Από τις δεκάδες παραστάσεις για μικρούς θεατές της τρέχουσας σεζόν που μπορούν να απολαύσουν εξίσου οι ενήλικοι συνοδοί τους επιλέξαμε δέκα- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Διαβάστε σχετικά με τις επιλογές εδώ 

Δωρεάν σεμινάρια διατροφής..στη Θεσσαλονικη

Για 4η χρονιά φέτος, οι διατροφολόγοι Δάφνη Νταλάπα καιΧριστίνα Δρακοπούλου μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις τους σε θέματα διατροφής που μας αφορούν όλους. Τα σεμινάρια γίνονται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της ΧΑΝΘ, στην αίθουσα Σεμιναρίων, ημέρα Δευτέρα 6:00 -8:00 μμ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σε ορισμένες ομιλίες θα υπάρχουν καλεσμένοι από άλλες ειδικότητες για μια πιο σφαιρική αντιμετώπιση των θεμάτων.