Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αθήνα: Δραστηριότητες στο Πάρκο Ναυαρίνου για παιδιά

Υγεία εν Γνώσει, με τον αστυφύλακα Πεψίνη

Ο κ. Πεψίνης, μια… πρωτεΐνη σε ρόλο αστυφύλακα ανακρίνει το καλό ακόρεστο λίπος, το κακό κορεσμένο λίπος και τον υδατάνθρακα που εντόπισε μέσα στον οργανισμό της Αννούλας, ενώ στην αρτηρία του Μπάμπη παλεύουν η καλή και η κακή χοληστερίνη για το ποια θα υπερισχύσει. 

Σύνδεση εκπαίδευσης με την εργασία

Πιο κοντά στην αγορά εργασίας επιχειρεί να φέρει τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) το νέο πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σημείο αναφοράς τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα στοχεύει να ενδυναμώσει τις δεξιότητες των μαθητών και να τους ενθαρρύνει να είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν την ειδικότητά τους με την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης, μετά την αποφοίτησή τους.

Δήμος Πολίχνης: Σχολές γονέων

Στην Ανοιχτή Σχολή Γονέων μπορούν να συμμετάσχουν γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών και μπορούν να παρακολουθήσουν όποια ομιλία επιθυμούν.

Η Σχολή θα πραγματοποιείται Δευτέρα (εκτός από αργίες)18.00-20.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων (Βουλγαροκτόνου & Σκύδρας. Έναρξη: 18 Οκτωβρίου 2010.

Οι έφηβοι χρειάζονται ένα φωτεινό δρόμο

Μέχρι πριν από τρία χρόνια, η κατηγορία εφηβικό θέατρο στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Oι έφηβοι μπορεί να έβλεπαν παραστάσεις σε κάποιες αθηναϊκές σκηνές τις περισσότερες φορές κάνοντας χαβαλέ ή αντιμετωπίζοντάς τις αδιάφορα γιατί δεν τις ένιωθαν ακριβώς δικές τους. Εφηβικά έργα, που μιλούν για τις αγωνίες τους, για ελλειμματικές σχέσεις, βία, το πέρασμα στην ενήλικη ζωή, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα τους, δεν τους είχε γνωρίσει κανείς.

Απαλλαγή ΦΠΑ για υπηρεσίες τομέα κοινωνικής πρόνοιας

Διευκρινίσεις σχετικά με την απαλλαγή από ΦΠΑ υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας έδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης θ´, της παραγράφου 1, του άρθρου 22, του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000), απαλλάσσονται από το φόρο προστιθέμενης αξίας η παροχή υπηρεσιών και η παράδοση αγαθών που συνδέονται στενά με την κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση, καθώς και την προστασία των παιδιών και των νέων, που πραγματοποιούνται από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ή άλλους οργανισμούς ή ιδρύματα, αναγνωρισμένα από το κράτος.

Υπηρεσία Διαμεταγωγής (Relay Service) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών



Η Υπηρεσία Διαμεταγωγής (Relay Service) προσφέρεται από το τμήμα ηλεκτρονικής προσβασιμότητας του Εθνικού καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επί καθημερινής βάσης και κυρίως στους φοιτητές με (ολική ή μερική) απώλεια ακοής. Κατά δεύτερο λόγο μπορεί να εξυπηρετεί και φοιτητές χωρίς ομιλία ή με σοβαρή δυσαρθρία. 

Ημερίδες με θέμα "Εισαγωγή στη Σχολική Νευροψυχολογία"

Ανακοινώνεται η διοργάνωση Επιστημονικών Ημερίδων με θέμα "Εισαγωγή στη Σχολική Νευροψυχολογία", οι οποίες θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο Metropolitan στην Αθήνα και περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες: 

Σεμινάριο εργοθεραπείας

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου · 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία Δημαρχείο Κορωπίου
Β. Κωνσταντίνου 267

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ