Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υπ. Παιδείας: Ιδρύονται Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας

Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας με σκοπό την άρση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων ανάμεσα στις περιοχές της χώρας θεσπίζει για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας, με το νομοσχέδιο για τη Δια Βίου μάθηση που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή.

Εγγραφές στο Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα

Peer Mediators (Ομότιμοι Μεσολαβητες): Μέθοδος για την πρόληψη της βίας από μαθητές του σχολείου

Η ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ 
Τι είναι η μεσολάβηση: Είναι πρόγραμμα και διαδικασία, όπου μαθητές της ίδιας ηλικίας διευκολύνουν την επίλυση συγκρούσεων μεταξύ δύο ατόμων ή ομάδων. Η διαδικασία αυτή έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην αλλαγή του τρόπου πουοι μαθητές κατανοούν και επιλύουν τις συγκρούσεις στη ζωή τους. Μία μεσολάβηση δεν είναι δικαστήριο, αλλά μία εξεύρεση λύσης με τη βοήθεια ενός ουδέτερου προσώπου, το οποίο διευθύνει μία συζήτηση στην οποία τα δύο μέρη λαμβάνουν οικειοθελώς μέρος, και διεξάγεται βάσει κανόνων οι οποίοι είναι οι εξής: ο καθένας μπορεί να δικαιολογηθεί, σεβόμαστε τους διαφορετικούς, παραδεχόμαστε αυτά που έχουν ειπωθεί, αυτά που έχουν ακουστεί μένουν μέσα στην ομάδα, μιλάει ο καθένας για τον εαυτό του, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. 

7 ιδέες για παιχνίδια μίμησης στο σπίτι

Πολλές φορές θα δείτε, ότι στο παιδί σας αρέσει να μιμείται άλλους ανθρώπους ή ζώα και να παριστάνει ρόλους που έχει δει κάπου ή φαντάζεται με το μυαλό του. Ας δούμε με ποιους απλούς τρόπους μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιχνίδι μίμησης στο σπίτι και να διασκεδάζετε παρέα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και ΤΕΙ: Ψηφιοποιούνται βιβλία,ασκήσεις, σημειώσεις, διαφάνειες και βιντεοσκοπούνται οι διαλέξεις

Το υπουργείο Παιδείας, μέσω κοινοτικού προγράμματος, προϋπολογισμού 17,5 εκ. ευρώ, θα δημιουργήσει ψηφιακό υλικό για μεγάλο αριθμό μαθημάτων από τα 30.000 που διδάσκονται σε 500 τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και σε πιλοτικό επίπεδο θα βιντεοσκοπηθούν διαλέξεις συγχρονισμένες με αντίστοιχες διαφάνειες.

Μικρός αναγνώστης