Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ανακαλύψτε την Ευρώπη διασκεδάζοντας

Θέλεις να μάθεις την Ευρώπη διασκεδάζοντας; Το EuropaGO σε οδηγεί να ανακαλύψεις τους γείτονές σου χάρη σε διαδραστικά παιχνίδια που θα απαιτήσουν την επιδεξιότητα και την προσοχή σου. 

Καλό παιχνίδι!!!

Βουλή των Εφήβων

Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οργανώνεται σε ετήσια βάση με τη συνεργασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν οι μαθητές της Β´ τάξης των...

Ρόδος: "Τραγούδι" στη Νοηματική

Από μήνυμα της ομάδας "Φίλοι Κωφών Ρόδου" στην ιστοσελίδα Facebook

Το Σάββατο 19/06/10 θα βγούμε να "τραγουδήσουμε" στη νοηματική, στον Αγιο Σουλα στις 7:30 το απόγευμα και την Κυριακή στις 20/06/10 μπροστά στο Δημαρχείο Ροδίων στις 7 το απόγευμα.


Πρόσωπο με πρόσωπο με την κα Viviane Reding: Λίγο πριν το επόμενο βήμα για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Viviane Reding πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο πλαίσιο της προώθησης της συμπερίληψης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020. 

Διάλεξη: Νέες Τάσεις της Γνωστικής Συμπεριφοριστικής Προσέγγισης σε Πολύπλοκα Προβλήματα Άγχους


Διαδικτυακή απασχόληση στα αγγλικά για παιδιά δημοτικού από το BBC

Για τα μικρά σας που πηγαίνουν Δημοτικό και μαθαίνουν αγγλικά, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα με το κύρος του BBC γεμάτη από δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια με τα οποία μπορούν να απασχοληθούν, δημιουργικά, παιδιά από 5 έως 11 ετών. Τα πιτσιρίκια μαθαίνουν παίζοντας γιατί τα φυτά χρειάζονται νερό και ήλιο για να αναπτυχθούν, πώς να ξεχωρίζουν ένα άλογο από μια ζέβρα, βασικές αρχές της φυσικής, τις διαφορές και τις ποιότητες που έχουν διάφορα υλικά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καθώς και πολλά ακόμη που θα τους κρατήσουν συντροφιά και θα τα διδάξουν. Ολα αυτά στο www.bbc.co.uk/schools/scienceclips/ages/5_6/science_5_6.shtml το οποίο, τώρα που το καλοκαίρι τα μικρά σας έχουν πολλές ώρες διαθέσιμες, θα σας φανεί χρησιμότερο από ποτέ.

Από άρθρο της Ελευθεροτυπίας

Προκήρυξη για τις εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τις εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ.

Προκήρυξη Εξετάσεων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. Κωφών- Βαρηκοων Εκπαιδευτικών

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ για Κωφούς/Βαρήκοους εκπαιδευτικούς και λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό. 
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στην Σχολή ΕΝΓ της ΟΜΚΕ (Μάρνη 12, 2ος όροφος).

Διαβάστε την Προκήρυξη της ΟΜΚΕ

Πλούσια συλλογή παιδικής κι εφηβικής λογοτεχνίας στη βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Άραγε υπάρχει κανείς που να έχει ξεχάσει το πρώτο βιβλίο που έπιασε στα χέρια του σαν παιδί και ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του, έμαθε να συλλαβίζει σιγά σιγά τις λέξεις;

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας αύριο

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας η 12η Ιουνίου και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef τουλάχιστον 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται παγκοσμίως, ενώ 115 εκατομμύρια από αυτά απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες.

Ακαδημαϊκά νέα...

Θεατρική παράσταση: "Τρύπιο σαν κόσκινο"

Την παράσταση «Τρύπιο σαν κόσκινο» ανεβάζει το Δημοτικό Θέατρο Συκεών, σε κείμενο και σκηνοθεσία Βασίλη Μπουντούρη. Μια κωμωδία ασυνήθιστη και πρωτοποριακή, αφιερωμένη εξαιρετικά στη… σύγχυση και τη διαφθορά, την έλλειψη χαράς και ουσίας. 
«Δεν είναι οι νόμοι και τα συντάγματα που λείπουν απ’ την ανθρωπότητα. Είναι η διαστροφή κάποιων που θεωρούν πολιτισμό και πρόοδο να είναι όλα για πάρτι τους», αναφέρει εύστοχα ο σκηνοθέτης, ο οποίος υπεραμύνεται της σάτιρας ως του καλύτερου τρόπου απάντησης στο γενικό μπάχαλο της ζωής μας. 

Πολίχνη: Εργαστήρια και αποχαιρετιστήρια εκδηλωση

Ο Δήμος Πολίχνης προτίθεται να δημιουργήσει Παραγωγικά Εργαστήρια για την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρίες του δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Δήμου Πολίχνης.

Οι προγραμματισμένες γέννες ένοχες για αυτισμό και δυσλεξία

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τα μωρά που γεννιούνται έστω και μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα από το φυσιολογικό αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων όπως ο αυτισμός και η δυσλεξία, αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία ύστερα από μελέτη 400.000 παιδιών σχολικής ηλικίας.

Σε αναζήτηση δομών φύλαξης και φροντίδας για τα παιδιά με αναπηρία

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις γυναίκες / μητέρες ωφελούμενες της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”. Οπως εξειδικεύει η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ σε σχετική ανακοίνωσή της , η πρόσκληση απευθύνεται σε γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία.

Οι δυνατότητες τοποθέτησης των παιδιών αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες δομών :

Ειδικό Σχολείο Λευκάδας: Μαθητές με αναπηρία «αιχμάλωτοι» σε κοντέϊνερ εδώ και επτά χρόνια

Εδώ και μια επταετία, από την σχολική περίοδο 2003 -2004, οι μαθητές με αναπηρία του Ειδικού Σχολείου Λευκάδας αντιμετωπίζονται – κυριολεκτικά – σαν ... εμπορεύματα! Δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους όπως οι περισσότεροι ανά την Ελλάδα συμμαθητές τους σε ένα κακής ποιότητας σχολείο , αλλά σε ένα μεγάλο κοντέϊνερ 37 τετραγωνικών μέτρων. Και επειδή επτά χρόνια διδασκαλία σε κοντέϊνερ παραείναι πολλά, το κύμα αγανάκτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μοιάζει έτοιμο πλέον να ξεχειλίσει.

Γονείς με... ηλεκτρονική εξάρτηση

Οι τεχνολογικές τους εμμονές είναι επιβλαβείς για τα παιδιά τους, που αισθάνονται ψυχικό πόνο

8η Γιορτή Παραμυθιών (17-25/07/2010)

«Μορφές που άλλαξαν σε σώματα καινούργια,
να τραγουδήσω μου ζητά η ψυχή.
Εσείς θεοί μου, της μεταμόρφωσης η αιτία, βοηθήστε με
και το τραγούδι πλέξτε αδιάκοπο, απ΄ την αρχή του κόσμου ως τις μέρες μου».
Ovidios Metamorphoses

Η Γιορτή Παραμυθιών, πιστή στο ραντεβού της όπως κάθε καλοκαίρι, σας καλωσορίζει στην Κέα (Τζιά), από τις 17 έως και τις 25 Ιουλίου 2010, στο όγδοο ταξίδι στη «Χώρα των μύθων και των παραμυθιών».

Αίτημα για ίδρυση Σχολής Τυφλών

Την ίδρυση και λειτουργία Σχολής τυφλών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης στο ειδικό εργαστήρι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Πτολεμαίδας ο πρόεδρος της Περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Αναστάσιος Βεράνης υποστηρίζοντας ότι 13 άτομα από τη Δυτική Μακεδονία ταλαιπωρούνται μεταβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Βεράνης έθεσε και το ζήτημα της λειτουργίας ενός ειδικού γυμνασίου ώστε οι μαθητές που θα φοιτήσουν σε αυτό να έχουν τη δυνατότητα τηςαπόκτησης τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν καλλίτερες συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης.
ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πηγή: ΕΡΤ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πιστοποίησης στη μέθοδο CYGNET

Η Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης στη μέθοδο CYGNET στις 20 Νοεμβρίου 2010* στην έδρα της Εταιρίας  (Μ. Μπότσαρη 33, ραπετσώνα, Πειραιάς).