Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

19ο τεύχος του περιοδικού της ΕΣΑμεΑ «Θέματα Αναπηρίας (Νοέμβ. 2009 - Ιανουάριος 2010)

Διαβάστε το 19ο τεύχος του περιοδικού της ΕΣΑμεΑ «Θέματα Αναπηρίας (Νοέμβ. 2009 - Ιανουάριος 2010) σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ (πατήστε εδώ)

1η Μεσογειακή Συνάντηση Νεολαίας Κωφών

Η Επιτροπή Νεολαίας της ΟΜ.Κ.Ε. διοργανώνει την 1η Μεσογειακή Συνάντηση Νεολαίας Κωφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5-7 Μαρτίου 2010 με τη συμμετοχή πέντε μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης:  1.Ιταλία 2.Ισπανία 3.Γαλλία 4.Κύπρος 5.Ελλάδα
Στο πλαίσιο της παραπάνω διοργάνωσης, το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010 θα γίνει Μεσογειακό Πάρτι στο μαγαζί BOOZE με 3€ η είσοδος.

πηγή : http://www.omke.gr/

Από 15 ετών και άνω ο εγκλεισμός ανηλίκων

Μικρές «επαναστάσεις» φιλοδοξεί να φέρει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, «χτίζοντας» ένα Εθνικό Δίκτυο Προστασίας των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, καθώς και των ανήλικων παραβατών.
Το υπουργείο προωθεί τη δημιουργία μικρών «κυττάρων», για τους ανήλικους παραβάτες με δραστηριότητες και επαγγελματικό προσανατολισμό για την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Στη μάχη κατά του καρκίνου σε παιδιά

Τα γονίδια που ευθύνονται για την ανάπτυξη των όγκων στα μικρά παιδιά επιδιώκουν να εντοπίσουν επιστήμονες με στόχο να δημιουργήσουν καλύτερες θεραπείες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.
Νέα, γενετικά, στοιχεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου σε παιδιά συλλέγουν Αμερικανοί ερευνητές με στόχο τη δημιουργία εξατομικευμένης θεραπείας για κάθε μικρό ασθενή χωρίς τη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας.

Με χοληστερίνη από κούνια


Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία (F.Η.) είναι το συχνότερο κληρονομικό νόσημα παγκοσμίως. Αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο καθώς προκαλεί πρώιμη αθηρωματική και καρδιαγγειακή νόσο. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο γεννιούνται 400 παιδιά με τη νόσο, με κίνδυνο να εμφανίσουν πρώιμα καρδιακά και εγκεφαλικά νοσήματα, εάν δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί εγκαίρως.

Εισηγήσεις για πάγωμα διδάκτρων

«Φρένο» στις αυξήσεις διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών μπαίνει από τη νέα σχολική χρονιά.

Το υπουργείο Οικονομίας εισηγήθηκε προχθές, διά στόματος του γενικού γραμματέα Στ. Κομνηνού, πλήρες πάγωμα των διδάκτρων σε όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα της ΟΙΕΛΕ.

Η νηστεία κάνει θαύματα

Έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης δείχνει ότι οι διατροφικές επιταγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι άκρως ευεργετικές για την υγεία των παιδιών
Οι ειδικοί λένε ότι η αποχή από τις ζωικές τροφές σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτελεί λύση στο συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας
Oι διατροφικές επιταγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας φαίνεται ότι λειτουργούν... θαυματουργά για την υγεία των παιδιών. Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης καταδεικνύει ότι οι 180 με 200 ημέρες νηστείας τον χρόνο όχι μόνο δεν «φρενάρουν» την ομαλή ανάπτυξη όσων παιδιών απέχουν από την κατανάλωση ζωικών τροφίμων, αλλά βοηθούν και στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, κόντρα στη διαρκώς αυξανόμενη παιδική παχυσαρκία.