Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συμβουλές βελτίωσης συμπεριφοράς παιδιών με ΔΕΠ/ΔΕΠΥ



Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κοινωνικά ανώριμα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής και Υπερκινητικότητα να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους και να αποκτήσουν φίλους.

Το πρόβλημα: Τα παιδιά με ΔΕΠ/ΔΕΠΥ είναι πιο ανώριμα στον κοινωνικό τομέα σε σχέση με τους συνομηλίκους τους. Επιπλέον, έχουν δυσκολία στο να ερμηνεύσουν λεκτικά και φυσικά κοινωνικά σήματα, ερμηνεύουν λανθασμένα τα σχόλια των άλλων ή δεν καταλαβαίνουν τα καλοπροαίρετα πειράγματα και τα αστεία, με αποτέλεσμα να αντιδρούν με μη αποδεκτό τρόπο.  Ακόμα και αν κατορθώσουν να αποκωδικοποιήσουν σωστά τα κοινωνικά μηνύματα, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αντιδράσουν με ακατάλληλο τρόπο (πχ να γίνουν αγενείς, να προσβάλλουν) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν φίλους.

8+1 κανόνες ασφαλείας για το παιδί σας

Όταν δημιουργούμε το δωμάτιο του παιδιού μας, εκείνο στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι η ασφάλεια, αφού σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου έρευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι και ειδικά στο παιδικό δωμάτιο. Η παιδίατρος κ. Δέσποινα Κλωστοπούλου δίνει εννέα συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσετε προκειμένου να εξασφαλίσετε ασφαλή διαμονή στο παιδικό δωμάτιο.

Θεσσαλονίκη - Εικαστικό δρώμενο στη Θέρμη

Ένας Λευκός Πύργος αλλιώτικος από τον αυθεντικό, κατασκευασμένος από χαρτί και διακοσμημένος με… μαύρα παράθυρα θα "πρωταγωνιστήσει" σε εικαστικό δρώμενο, που θα διοργανωθεί αυτό το Σάββατο, στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης.

Κέντρο φιλοξενίας ανήλικων ασθενών και συνοδών τους

Τα παιδιά από την επαρχία που παρακολουθούνται ιατρικά στην Αθήνα και οι οικογένειές τους δε θα είναι πια ανέστια. Το Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού «Ηλιαχτίδα» τίθεται σε λειτουργία στις 28 Φεβρουαρίου προσφέροντας ένα φιλόξενο χώρο στους ανήλικους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Προβληματική η ιατρική παρακολούθηση της οπτικής ικανότητας των παιδιών

Σημαντικές μελέτες, που αποτελούν «ακτινογραφία» για παιδιά προσχολικής ηλικίας, παρουσιάστηκαν σήμερα στο νομαρχιακό κατάστημα Τρικάλων, από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρουσία του νομάρχη, Ηλία Βλαχογιάννη και του αρμόδιου αντινομάρχη, Νίκου Σακκά.