Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Η προσβασιμότητα του ελληνικού Διαδικτύου (Ελευθεροτυπία, 12/12/2009).



Η έννοια της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας αφορά τη δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας σε οποιαδήποτε μορφή της από όλους, συμπεριλαμβανομένων των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και των ηλικιωμένων.

Το blogging ως λύση στις μαθησιακές δυσκολίες ; (TVXS.gr, 13/12/2009)




Παραθέτουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον ρόλο  των ιστολογίων (Βlogs) στην βελτίωση της γραπτής ικανότητας μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες. 

Το blogging ως λύση στις μαθησιακές δυσκολίες ;

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι περίπου το 50% των μαθητών βρίσκουν το γράψιμο ανιαρό. Η λύση όπως αποκαλύπτει η Hilary Wilce, είναι να τους αφήσουμε να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία.

Σύμφωνα με όλες αυτές τις πληροφορίες, οι Daniel Moseley και Rahil Thobhani, θα έπρεπε να μισούν το γράψιμο. Εκπαιδευτική έρευνα δείχνει ότι πολλοί Βρετανοί μαθητές παλεύουν με αυτή τη βασική ικανότητα, και πως τα αγόρια του γυμνασίου από τις φτωχότερες γειτονιές της πόλης βρίσκονται ανάμεσα σ’ αυτά που δυσκολεύονται περισσότερο.

Όμως αυτά τα δύο 11χρονα παιδιά κάθονται στη σχολική βιβλιοθήκη συνομιλώντας με πάθος για την φαντασία τους που αφήνουν να τρέχει, και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μυστήριο και τον διάλογο να δημιουργήσουν μια καλή ιστορία. 

Επιδότηση σε φοιτητές για αγορά υπολογιστή από το Υπουργείο Παιδείας


Επιδότηση σε φοιτητές για αγορά υπολογιστή από το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας μέσα από τη δράση «Δες την Ψηφιακά 2.0» παρέχει το δικαίωμα απόκτησης νέου φορητού προσωπικού υπολογιστή με μέγιστη επιδότηση 400 ευρώ, δωρεάν πρόσβαση σε 100 GBytes “on-line” δικτυακού αποθηκευτικού χώρου μέσω της υπηρεσίας ΠΙΘΟΣ+, καθώς και πρόσβαση σε νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης ανοιχτού εκπαιδευτικού λογισμικού.

Εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Δήμο Θεσσαλονίκης


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Νεανικό Σταυροδρόμι του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τμήματα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που θα λειτουργήσουν μέσα στον Ιανουάριο του 2010. Τα τμήματα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών προετοιμάζουν τους μαθητές για εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων Η/Υ και καλύπτουν την ύλη του Microsoft Office.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται απογευματινές ώρες 16:30 – 21:00 στο Νεανικό Σταυροδρόμι, Σινιόσογλου 22, Κ.Τούμπα, για να κάνουν την εγγραφή τους μαζί με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Πληροφορίες: 2310 913047.
Πηγή : Δελτίο Τύπου (11/12/2009) Δήμου Θεσσαλονίκης

Κατ' οίκον εμβολιασμός για τη νέα γρίπη από κινητές μονάδες


Πρόγραμμα εμβολιασμού σε ιδρύματα ή φορείς που δεν διαθέτουν υγειονομική υπηρεσία και κατ' οίκον για τα άτομα που δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και επιθυμούν να εμβολιαστούν ξεκινά το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το πρόγραμμα ξεκινά στην Αττική από την Δευτέρα και περιλαμβάνει δύο κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, πλήρως εξοπλισμένες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Αντίστοιχο πρόγραμμα εφαρμόζεται και στην περιφέρεια.
Τα άτομα που ενδιαφέρονται για κατ' οίκον εμβολιασμό καλούνται να δηλώσουν στην τηλεφωνική γραμμή για τη νέα γρίπη 1135 τα στοιχεία τους (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και το πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν τους επιτρέπει να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής τους.

Για όλα φταίει το ροζ...



Ακολουθούν αποσπάσματα του άρθρου "Ροζ, το χρώμα του σεξισμού" από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (14/12/2009).

Έχει χρώμα ο σεξισμός; Κάποιοι πιστεύουν πως ναι. Βρετανίδες οργάνωσαν μια εκστρατεία με την ονομασία Ρinkstinks («το ροζ βρωμάει») που καλεί τους γονείς να μποϊκοτάρουν τους κατασκευαστές ροζ παιχνιδιών και παιδικών ρούχων επειδή, όπως υποστηρίζουν, το ροζ χρώμα επιβεβαιώνει σεξιστικά στερεότυπα.

Απαξ η εξέταση αναπήρων για τη σύνταξη (Ελευθεροτυπία, 12/12/2009)


"Απαξ η εξέταση αναπήρων για τη σύνταξη"

Οριστική θα είναι η αναπηρική σύνταξη των ασφαλισμένων που έχουν κινητικά προβλήματα ή είναι ακρωτηριασμένοι και έτσι δεν θα υποβάλλονται στην ανά διετία ταλαιπωρία των υγειονομικών επιτροπών.

20-30% έκπτωση για ανέργους σε μέσα μεταφοράς και τρόφιμα (NEA, 12/12/2009)

Ακολουθεί απόσπασμα από το άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ "20-30% έκπτωση για ανέργους σε μέσα μεταφοράς και τρόφιμα" (12/12/2009). Για να διαβάσετε όλο το άρθρο (που θίγει και το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης) πατήστε εδώ.

Εκπτωτικό κουπόνι στους άνεργους για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για αγορές βασικών ειδών εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή εξήγγειλε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καθιερώσει, μέσα στον Φεβρουάριο του 2010, ένα κουπόνι για κάθε άνεργο με το οποίο ο δικαιούχος θα έχει έκπτωση 20-30% στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε βασικά είδη διατροφής, π.χ. κρέας, γάλα και ψωμί. Εξήγησε πως τα χρήματα θα δοθούν από μέρος του ΕΣΠΑ ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τους ανέργους και πρόσθεσε πως στόχος είναι, τον προσεχή Φεβρουάριο που προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν κοινωνικές συγκρούσεις, το ποσοστό αυτό να φθάσει στο 50% αρκεί να συναινέσουν οι εταιρείες μαζικής μεταφοράς και οι επιχειρήσεις τροφίμων.